Victor Ponta a dezvăluit ce creştere economică vizează. Ne va pune în faţa Poloniei şi Ungariei

| 21 aug, 17:15

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, în conferința de presă de la Mamaia, că Guvernul și-a propus o creștere economică de circa 3% în fiecare an, creștere care va fi una "sănătoasă, sustenabilă" prin adoptarea noului Cod Fiscal.

"Ideea este următoarea, noi ne-am propus în fiecare an să avem în jur de 3% creștere economică, dacă este mai mult, Doamne ajută. Am auzit că nu-i bine să avem creștere economică mare. Hai să fim serioși, este foarte bine (...) 3,7% ne pune chiar înaintea unor țări cu care noi trebuie să ne comparăm. Cu Polonia de exemplu, cu Bulgaria, Ungaria. Nu ne comparăm cu Germania sau Franța care au cu totul alte date economice", a spus premierul, citat de Agerpres.

Citeşte şi:  Victor Ponta: Reducerea TVA la 20% are cel mai bun impact economic


Acesta a menționat că prin adoptarea noului Cod Fiscal, țara noastră va avea o creștere economică "sănătoasă" și "sustenabilă", ceea ce va duce la "recuperarea" decalajelor față de țările din Europa de Vest.

"Deci, dacă noi menținem creșterea de 3% în media anuală și părerea mea este că, în baza noului Cod Fiscal, vom menține acest lucru și în 2016 reușim să avem o creștere sănătoasă, sustenabilă și să recuperăm din decalajul față de țările din vestul Europei. Pentru că este nevoie doar de stabilitate, e nevoie de înțelepciune și e nevoie să lăsăm deoparte scandalurile care vin și pleacă într-o zi și să ne uităm la lucrurile importante", a afirmat Ponta.

Premierul a spus că creșterea economică s-a simțit în acest an în buzunarele oamenilor. "Din punctul meu de vedere, o să avem tot timpul creștere economică și creșterea asta economică se simte în buzunarele oamenilor, ceea ce e cel mai important lucru. Și s-a simțit anul acesta. Pentru prima dată m-am uitat la puterea de cumpărare, la numărul de turiști, la consum (...) și înseamnă că oamenii au avut, în sfârșit, un pic mai mulți bani decât anul trecut", a mai spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ