Victor Ponta: Am plătit preţul politic pentru neregulile de la votul diasporei

| 25 noi, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat că legea electorală trebuie modificată pentru a ţine cont de realităţile demografice actuale.

„Alegerile din 2 şi 16 noiembrie arată că prevederile actuale privind votul sunt depăşite de realităţlie demografice, în special în spaţiul statelor europene. E clar că legea trebuie modificată. Vreau doar să prezint situaţia faptică. În 2009, au fost 294 secţii şi au fost consemnate circa 150.000. În anul 2014, cu acelaşi număr de secţii, au fost 161.000 de voturi în primul tur, respectiv, 368.000 de voturi în al doilea tur”, a spus Victor Ponta, în faţa parlamentarilor.

Premierul afirmă că a plătit un preţ politic pentru aceste nereguli, dar face un apel la parlamentari pentru a demara un dialog pe acestă temă. În plus, Ponta precizează că pe teritoriul României nu s-au întâmplat incidente, nu au fost elemente de fraudă, lucru ce trebuie păstrat în viitor.

Întrucât foarte puţini din românii care se află în afara graniţelor sunt înregistraţi în bazele interne, premierul face un apel la parlamentari pentru a adopta votul electronic sau votul prin corespondenţă în diaspora.

Citeşte mai mult pe RTV.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ