VICTOR PONTA: ASF a spart buboiul de corupţie şi fraude de la Astra Asigurări. După prea mulţi ani

| 26 aug, 18:29

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că, după mulţi ani, Autoritatea pentru Supraveghere Fiscală (ASF) a spart "buboiul de corupţie şi fraude" de la Astra Asigurări, adăugând că niciun asigurat nu este în pericol, întrucât măsurile luate de ASF, în baza legislaţiei, acoperă orice risc.

"După mai mulţi ani (prea mulţi după părerea mea) ASF a spart buboiul de corupţie şi fraude de la ASTRA ASIGURĂRI. Încă din 2013 Guvernul, ASF şi BNR am sesizat organele penale şi am informat public asupra incredibilelor matrapazlâcuri făcute de Dan Adamescu (paguba este estimată la cel puţin 500 milioane lei), dar protecţia politică şi mediatică pe care acesta a cumpărat-o de-a lungul anilor a fost extrem de eficientă (din banii deturnaţi de la asiguraţi 120 milioane de lei au fost folosiţi pentru finanţarea 'deontologilor' de la 'România Liberă' care şi azi dau lecţii de morală tuturor în timp ce încasează bani furaţi, iar politicienii PDL/PNL stimulaţi generos au luptat cu toate armele ca să-l protejeze pe generosul domn Adamescu, cel care şi acum se plimbă liniştit prin străinătate şi sfidează opinia publică!)", a scris premierul pe Facebook.

Ponta a mai spus că niciun asigurat la firma menţionată nu este în pericol, având în vedere măsurile luate de ASF.

"Vreau să spun foarte clar că niciun asigurat (persoană fizică sau juridică) nu este în pericol, măsurile luate de ASF în baza legislaţiei acoperă orice risc, dar refuz să accept că pentru 500 milioane fraudă şi după ce a fost falimentată intenţionat cea mai mare societate de asigurări din România vom rămâne iar fără niciun vinovat!!!", a conchis premierul.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a solicitat, miercuri, intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări, care se afla în administrare specială, şi a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare, a anunţat miercuri preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ