VICTOR PONTA: Autostrada Comarnic-Braşov este prima în orice schemă şi analiză de finanţare

| 17 oct, 2014

Sectorul de autostradă Comarnic-Braşov rămâne prioritar în toate schemele de finanţare analizate, concesionarea fiind însă prima şansă în ceea ce priveşte asigurarea fondurilor necesare construcţiei, au declarat vineri, la Arad, premierul Victor Ponta şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

'Comarnic-Braşov este, în acest moment, cu siguranţă, sectorul de trafic rutier cel mai aglomerat din ţară. Este primul, în orice fel de schemă şi analiză de finanţare', a afirmat premierul Victor Ponta.

El a arătat că sunt puţine tronsoane de autostradă în România în care investiţia ar putea fi recuperată din taxele plătite de şoferi, iar Comarnic-Braşov este primul segment pe această listă. 

Premierul a arătat că în varianta concesiunii pentru realizarea tronsonului Comarnic-Braşov, statul român va putea economisi sume importante din finanţările europene destinate României pentru infrastructura rutieră, în condiţiile în care valoarea totală a acestora se ridică la 4 miliarde de euro pentru exerciţiul financiar 2014-2020. 

La rândul său, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a arătat că prima soluţie în ceea ce priveşte fondurile necesare pentru construirea autostrăzii Comarnic-Braşov este concesiunea.

'Autostrada Comarnic-Braşov este, în continuare, în negociere legată de concesionar, care negociază cu finanţatorii lui, noi negociem cu ei (concesionarul - n.r.). Este o dublă soluţie, în cazul în care acest lucru nu va putea fi finalizat în acest fel, vom încerca pe fonduri europene. Ideea de la care plecăm, cu maximum de certitudine, este că (autostrada - n.r.) Comarnic-Braşov se va face. În acest moment, şansa întâi o are concesiunea. Dar, întotdeauna te gândeşti şi la o altă soluţie', a afirmat ministrul Transporturilor.

El a ţinut să arate că în calcul este luată şi varianta accesării unor fonduri europene, ca o soluţie de rezervă în ceea ce priveşte asigurarea finanţării. 

Costurile de realizare a sectorului de autostradă Comarnic-Braşov sunt estimate la 1,5 miliarde euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ