Victor Ponta: Avem o creştere de 200.000 de angajaţi cu contract de muncă faţă de anul trecut

| 29 apr, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că faţă de toamna anului trecut numărul de angajaţi cu contract de muncă în mediul privat a crescut cu 200.000, însă a precizat că acest lucru nu înseamnă că au fost create posturi, ci faptul că unele au fost oficializate.

Premierul a spus că atât în sistemul de educaţie, cât şi în cel de sănătate este nevoie de deblocări ale posturilor pentru angajări.

"Faţă de toamna anului trecut, de la 4.900.000 de angajaţi cu contract de muncă, acum avem 5.100.000, deci o creştere de 200.000. Această creştere este exclusiv în zona privată, pentru că, ştiţi bine, la stat nu am angajat, am deblocat nişte posturi doar la sănătate, dar ele erau din posturile vechi blocate. Faptul că sunt 200.000 de noi contracte, probabil că nu s-au creat 200.000 de locuri de muncă, ci de fapt s-au oficializat, s-au legalizat nişte raporturi de muncă ce existau şi anterior", a explicat Ponta, după şedinţa BPN al PSD.

El a susţinut că nu este corect ca unele firme să plătească taxe iar altele nu, ascunzându-se sub umbrela insolvenţei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ