Victor Ponta: Avem şedință de guvern pe 23 octombrie pentru a discuta rectificarea bugetară

| 19 oct, 14:51

Guvernul se va reuni în ședință pe 23 octombrie pentru a discuta rectificarea bugetară, a anunțat, luni, premierul Victor Ponta, care a precizat că se vor urmări, printre altele, finanțarea majorării salariale la medici și profesori, rezolvarea problemei legate de asigurarea energiei termice în mai multe orașe, dar și alocarea sumelor necesare pentru agricultorii afectați de secetă.

"Am discutat cu colegii mei PSD-UNPR, discut cu cei de la ALDE, voi discuta și cu grupul minorităților și în zilele următoare trebuie să luăm deciziile strategice legate de rectificarea bugetară care va avea loc în ședința specială de guvern de vineri.

De altfel, mâine, avem ședință de guvern, nu miercuri, am pus mâine ședința obișnuită pentru ca miercuri și joi să pregătim rectificarea și să dăm niște direcții strategice, nu doar să punem niște bani dintr-o parte în alta", a declarat Ponta, în cadrul unei conferințe de presă comune cu liderii ALDE Călin Popescu-Tăriceau și Daniel Constantin, conform Agerpres.

Citeşte şi:  Ponta: România are nevoie, în continuare, de un discurs și politici ferme de stânga. Sărăcia, încă mult prea extinsă


El a menționat și principalele elemente care sunt avute în vedere la rectificarea bugetară, precizând că va fi vorba de o rectificare pozitivă având în vedere că România este pe excedent bugetar.

"În ceea ce privește rectificarea, ideile principale se referă la asigurarea resurselor bugetare pentru salariile la medici. (...) De asemenea, trebuie să rezolvăm într-un mod mai înțelept problema cu care se confruntă încă câteva mari orașe ale României referitoare la încălzire și aici e vorba și de București, de Constanța, de Galați, unde, pe de o parte, nu putem să-i lăsăm pe oameni să înghețe în case, pe de altă parte, însă, administrațiile locale trebuie să-și facă treaba așa cum și-au făcut-o în multe alte orașe unde nu sunt probleme la începutul iernii.

De asemenea, partea de finanțare pentru ajutorul de minimis pentru IMM-uri și o problemă pentru care nu eram pregătiți, dar pentru care trebuie să fim pregătiți și anume despăgubirile în agricultură în urma secetei din acest an", a explicat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ