Victor Ponta: Avem un plan pentru creşterea investiţiilor companiilor americane

| 21 mai, 2014

Creşterea economică pe care o înregistrează România în această perioadă oferă garanţia dezvoltării ulterioare a relaţiilor economice cu SUA, a afirmat Victor Ponta într-o declaraţie comună de presă cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden.

Creşterea economică pe care o înregistrează România în această perioadă oferă garanţia dezvoltării ulterioare a relaţiilor economice cu SUA în baza unui plan pe care Guvernul de la Bucureşti îl implementează deja pentru creşterea investiţiilor companiilor americane şi încurajarea comerţului între cele două ţări, a afirmat premierul Victor Ponta, miercuri, într-o declaraţie comună de presă cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden.

'România este economia care creşte cel mai rapid din Uniunea Europeană. Ne oferă garanţia că putem să fim puternici, putem să ne îndeplinim sarcina aici, la frontiera de est a NATO şi a Uniunii Europene, şi putem să avem o dezvoltare ulterioară a relaţiilor economice', a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Ponta a reamintit că în cadrul vizitei efectuate anul trecut la Washington a discutat cu secretarul de stat pentru Comerţ al SUA 'un plan de acţiune, pe care Guvernul României l-a şi finalizat şi îl implementează în această perioadă, pentru creşterea investiţiilor companiilor americane, încurajarea comerţului, a dezvoltării economice şi a colaborării dintre cele două ţări'.

'Mai mult decât colaborarea bilaterală, România este un suporter extrem de hotărât al finalizării Acordului cunoscut ca TTIP, Acordul de investiţii şi comerţ între SUA şi UE. Considerăm că în acest moment un spaţiu comun de valori democratice, de colaborare economică şi politică ne poate face mai puternici în faţa oricăror provocări', a mai declarat Victor Ponta.

Premierul a spus că 'România trebuie şi poate fi un exemplu de succes în regiune, un exemplu de securitate militară, un exemplu de colaborare politică cu SUA, de dezvoltare economică şi de funcţionare a instituţiilor sale democratice'

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ