VICTOR PONTA CAMPANIE ELECTORALĂ. Victor Ponta – un nou turneu internațional

| 25 aug, 2014

VICTOR PONTA CAMPANIE ELECTORALĂ. Victor Ponta a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul Ministerului Afacerilor Externe, că va întreprinde în perioada următoare o nouă serie de vizite externe, fiind vizate Republica Moldova, Turcia, SUA și China.

VICTOR PONTA CAMPANIE ELECTORALĂ. Cu câteva zile înainte de demararea oficială a campaniei electorale, premierul Victor Ponta va bifa întâlniri cu principalii parteneri politici și economici ai României: Turcia, China, Statele Unite, asta după ce înaltul reprezentant pentru politică externă al UE, Catherine Ashton, va fi prezentă la București la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Victor Ponta a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul Ministerului Afacerilor Externe, că va întreprinde în perioada următoare o nouă serie de vizite externe, fiind vizate Republica Moldova, Turcia, SUA și China.

Citeşte şi: VICTOR PONTA CANDIDAT. Sondaj INSCOP. Victor Ponta cu un picior in Cotroceni

Prima vizită externă va avea loc în Republica Moldova, acolo unde miercuri, pe 27 august, Victor Ponta va participa alături de omologul său, Iurie Leancă, la manifestațiile organizate cu ocazia Zilei Independenței. De asemenea, Ponta va inaugura investițiile finanțate de Guvernul României: gazoductul Iași-Ungheni, mai multe grădinițe și centrul SMURD de la Bălți.

Următoarea destinație pe lista lui Victor Ponta, după Republica Moldova, este Turcia, acolo unde premierul va reprezenta România la ceremonia de inaugurare a noului președinte, fostul premier Recep Tayyip Erdogan. Evenimentul este un bun prilej de relaționare pentru premierul român, având în vedere că vor fi prezenți mai mulți președinți sau premieri din regiune, iar Turcia este principalul partener comercial din afara UE al României.

Citeşte şi: Victor Ponta candidat. Victor Ponta domină în continuare în sondaje

La începutul săptămânii viitoare Victor Ponta se va afla în China, la invitația premierului Xi Jianping, asta după ce anul trecut România a fost gazda summitului economic Europa Centrală și de Est – China, ocazia cu oficialitățile de la București și Beijing au semnat o serie de documente ce privesc relațiile economice dintre cele două țări.

Ultima destinație a premierului Victor Ponta, la finalul lunii septembrie, este Statele Unite ale Americii, acolo unde Ponta va participa la Adunarea Generală a ONU și se va întâlni cu reprezentanți ai principalelor companii americane din domeniul energiei, care au investit în România sau sunt interesate să o facă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 noi, 2014
Pontator
Amintiri
A doua scrisoare deschisă către Victor Ponta

Cetăţene prim-ministru,

Având în vedere că sesiunea parlamentară s-a încheiat săptămâna trecută, vă transmit o scrisoare deschisă cu statut de interpelare, urmând să o înregistrez în acest sens la Senat. Am decis ca, prin această scrisoare-interpelare, să vă adresez mai multe întrebări legate de anumite aspecte nebuloase din trecutul şi prezentul dumneavoastră, pe care le voi dezvolta ulterior într-o amplă declaraţie politică intitulată „Victoraş, ai grijă de copii!”, pe care am anunţat-o de altfel. Chiar dacă aspectele mai grave şi interesante din această declaraţie au fost verificate şi răsverificate din mai multe surse, fiind de profesie jurist, inclusiv fost procuror ca şi dumneavoastră, am decis să respect o regulă străveche de drept „Audiatur alter pares” (Ascultă şi cealaltă parte), pe care dumneavoastră nu aţi respectat-o în cazul excluderii mele abuzive din PSD. Consider că după nefastul episod Ceauşescu, românii au dreptul să cunoască părţile mai întunecate din biografia conducătorilor lor.

Aşadar şi prin urmare, vă solicit să răspundeţi la următoarele întrebări:

1. Dacă în fragedă tinereţe, respectiv în anii ’90, aţi avut un comportament sadic faţă de tatăl dumneavoastră (menţionat şi de mama dumneavoastră într-o scrisoare publicată în presă), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacă, în vara anului 1990, când aveaţi 18 ani, l-aţi bătut bestial pe tatăl dumneavoastră, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul?

2. Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu, prietenă a mamei dumneavoastră? Dacă aţi plecat de la aceasta n

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ