Victor Ponta: Traian Băsescu a greşit grav, va fi tras de mânecă

| 10 oct, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că justiţia trebuie să fie independentă şi protejată de oamenii politici atunci când îşi face treaba iar când politicienii greşesc în afirmaţiile lor la adresa justiţiei trebuie sancţionaţi.

"Justiţia trebuie să fie independentă, justiţia trebuie, atunci când îşi face treaba, să fie protejată de oamenii politici. Şi rolul partenerilor noştri, şi SUA şi UE, este tocmai de a sprijini o justiţie independentă şi eficientă. Şi când greşesc, oamenii politici să fie sancţionaţi. Aşa cum mai demult am greşit şi eu şi am fost sancţionat. Ieri a greşit preşedintele ţării şi a greşit grav atacând judecătorii. Cred că va fi tras de mânecă', a afirmat premierul întrebat despre motivele scrisorii pe care le-a adresat-o vineri reprezentanţilor diplomatici ai SUA, Comisiei Europene şi statelor membre ale UE, conform Agerpres.

Citeşte şi: UPDATE Victor Ponta cere diplomaţilor acreditaţi la Bucureşti să sprijine CSM după declaraţiile lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a făcut un apel vineri, printr-o scrisoare deschisă, la reprezentanţii diplomatici ai SUA, Comisiei Europene şi statelor membre ale UE să intervină public în sprijinul Consiliului Superior al Magistraturii, instituţie pe care o consideră 'direct vizată' de declaraţiile recente ale preşedintelui Traian Băsescu.

El consideră că Băsescu 'a formulat ameninţări la adresa unui magistrat, membru al CSM, a folosit cuvinte denigratoare şi a criticat în termeni foarte duri activitatea magistraţilor meniţi, prin lege, să vegheze la buna funcţionare a Justiţiei'.

Premierul supune atenţiei reprezentanţilor diplomatici afirmaţiile făcute joi de preşedintele Băsescu: 'Se pare că sunt magistraţi care ţin neapărat să facă politică şi au ajuns să facă şi mai prost decât politicienii. Am înţeles că un domn magistrat a considerat că am afectat justiţia pentru că aş fi dat date din dosar. Domnul magistrat minte! Dacă este vreun magistrat în CSM care vrea să facă politică, să intre cinstit în politică şi să se lase de calitatea de magistrat. Astfel de atitudini mincinoase nu fac decât să discrediteze instituţia. Nu puteam să trec peste acest incident, pe care îl consider de nedorit, şi este o rugăminte: dacă sunt judecători membri în CSM, procurori sau judecători care vor să facă politică, să intre în politică'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 oct, 2014
tadeus
Cine vorbeste
Pe ce bani isi face campanie electorala Pontistul De ce nu se suspenda din functia de premier cine plateste deplasarile in teritoriu cind face campanie electorala foloseste logistica guvernului si nu este normal L-ati tot condamnat pe Basescu ca se baga in economie acum reprosati celorlalti canditadati ca nu au program economic hotaritiva ce vreti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ