VICTOR PONTA CANDIDAT. Recomandarea lui Cătălin Predoiu pentru Victor Ponta

| 03 aug, 2014

VICTOR PONTA CANDIDAT. Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Cătălin Predoiu, i-a transmis duminică premierului Victor Ponta recomandarea ca tema sa de campanie pentru alegerile prezidenţiale să nu fie axată pe aspecte religioase şi etnice ale unor posibili contracandidaţi.

'Vă spun că de la ortodox la ortodox: nu e bine să vă faceţi temă de campanie din religia unui posibil contracandidat', a spus Predoiu, într-o scrisoare deschisă adresată lui Victor Ponta, având ca subiect atacurile lansate de acesta recent pe teme religioase şi etnice la adresa lui Klaus Iohannis, precum şi propunerile de miniştri în Guvernul României.

În plus, Cătălin Predoiu i-a cerut primului-ministru să îşi asume 'un dialog civilizat între Putere şi Opoziţie şi să renunţe la introducerea pe agenda publică a unor teme periculoase, ce pot aduce atingere păcii sociale din ţară'.

CITEȘTE ȘI: TRAIAN BĂSESCU. Băsescu, promotorul nulităţilor, îşi dă cu părerea

 


'Ca de la ortodox la ortodox vă spun, domnule Prim-Ministru, nu-i deloc creştineşte ce faceţi ! În plus, ca om de stat ce vă pretindeţi, păşiţi pe un teren periculos, ţintiţi spre o temă sensibilă, atentaţi la o pace socială cu greu dobândită în România în toţi aceşti ani. Gândiţi-vă la România Ortodoxă ca la o Coroană de Aur şi la minorităţile noastre etnice sau religioase ca la nestematele rare care o împodobesc ! Nu daţi cu ciocanul ignoranţei şi al urii în aceste nestemate, nu ştirbiţi Coroana, doar pentru că nu înţelegeţi sensul întregului !', se arată în documentul citat.

Cătălin Predoiu insistă în scrisoarea sa pe o serie de principii fundamentale care trebuie să guverneze relaţiile sociale: toleranţa religiosă, etnică, condamnarea oricărui tip de discriminare, respectul faţă de cetăţean. 'Indiferent cum ne facem cruce, indiferent în ce limbă spunem Tatăl Nostru, indiferent cum ne raportăm la Divinitate, noi suntem toţi egali, iar România are loc pentru noi toţi. Căutaţi-vă un loc printre concetăţeni, domnule Ponta, găsiţi-l practicând respectul lor !', mai scrie Cătălin Predoiu.

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. După ce s-a văzut cu sacii în căruță, candidatul dreptei a plecat în vacanță

 

În acelaşi timp, prim-vicepreşedintele PDL face apel la Victor Ponta să promoveze în funcţii ministeriale persoane cu merite profesionale incontestabile. Acesta este de părere că nepotismul trebuie să dispară definitiv din lista criteriilor de parvenire într-o funcţie înaltă.

'Prin nominalizările dumneavoastră demonstraţi că, atât timp cât veţi mai fi în fruntea ţării, valorile nu au şanse. Tinerii care şi-au construit o carieră valoroasă urmând temeinic o şcoală şi bazându-se exclusiv pe propria muncă sunt daţi la o parte. Domnule Ponta, nu pot fi toţi românii ginerii sau finii cuiva sus-pus, aşa cum sunteţi dumneavoastră sau cum e domnul Manda!', susţine Cătălin Predoiu.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marţi seară la Craiova, că deşi nu vede o problemă ca un candidat la funcţia de preşedinte al României să nu fie de etnie română, nu îşi doreşte ca statutul de român sau ortodox să fie privit ca un defect.

'Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau să spună cineva că este un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor. Sunt mândru de asta şi cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru', a spus Ponta.

Totodată, liderul social-democraţilor a subliniat că, în continuare, trebuie sprijinite atât Biserica, cât şi cultele religioase, adăugând că România e ţara tuturor 'indiferent de etnie şi de religie'.

'România este o ţară în care credinţa noastră este esenţială pentru fiinţa neamului românesc şi trebuie să sprijinim toate cultele. (...) Biserica şi Armata sunt instituţii fundamentale care au ajutat la fondarea şi salvgardarea naţiunii române şi cred că merită să fie respectate şi sprijinite. (...)Vă asigur, ca premier am arătat tot respectul şi sprijinul nu doar pentru BOR, bineînţeles sunt ortodox, majoritatea românilor e ortodoxă - ci pentru toate celelalte culte, romano-catolic şi greco-catolic, protestanţi, neoprotestanţi, musulmani, evrei, pentru oricine', a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta va propune, vineri, ca deputatul PSD Claudiu Manda să ocupe funcţia de ministru delegat pentru Buget iar Rozalia Biro (UDMR) să se ocupe de Ministerul Culturii.

CITEȘTE ȘI: TRAIAN BĂSESCU: Propunerile de miniştri nu sunt potrivite. Ce spune VICTOR PONTA

 

'Mâine dimineaţă voi face două propuneri: doamna Rozalia Biro la Ministerul Culturii şi Claudiu Manda la Ministerul Bugetului. Este un deputat tânăr, care din 2004 a lucrat numai la Comisia de buget finanţe. După episodul în care dna Petrescu a fost atacată, lovită, umilită în toate felurile, am zis că trebuie să aduc şi mai mulţi tineri în Guvern şi voi promova în continuare oameni tineri. Unii vor confirma, alţii nu. Tinereţea în sine nu este un argument. (...) Când a fost vorba la Transporturi, am adus un om experimentat - domnul Rus. La partea de buget şi finanţe este o echipă mai tânără pentru că zona de buget-finanţe este una dintre cele mai nereformate din România în 25 de ani. Este o mare provocare', a spus Ponta, joi seară, la Digi24.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 aug, 2014
Vali Radu
UN OM DE NIMIC = VICTOR PONTA
Victor Ponta promoveaza numai oameni lipsiti de valoare pe baza de pile si prietenii...pe care sa ii poata manipula usor si sa fie cel putin la fel de inapti ca el isusi. Romania trebuie sa scape de astfel de oameni..pentru ca doar asa poate ajunge pe o cale mai buna....cu oameni profesionisti si dedicati....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ