Victor Ponta candidat. Victor Ponta ar obţine 46,3% din voturi în turul I (Sondaj)

| 26 iun, 2014

Victor Ponta candidat. Victor Ponta, candidat din partea alianţei PSD, PC, UNPR, ar putea obţine 46,3% din voturi, în primul tur, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru preşedinţia României, se arată într-un sondaj al Agenţiei de Rating Politic.

Victor Ponta candidat. Victor Ponta, candidat din partea alianţei PSD, PC, UNPR, ar putea obţine 46,3% din voturi, în primul tur, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru preşedinţia României, se arată într-un sondaj al Agenţiei de Rating Politic remis, joi, Agerpres.

Pe locul al doilea s-ar clasa Klaus Iohannis (din partea PNL şi PDL) cu 32,6% din voturi, urmat de Cristian Diaconescu (PMP) - 6,2%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) cu 6%, Dan Diaconescu (PP-DD) - 5,4% şi Kelemen Hunor (UDMR) cu 3,5%.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP: Tandemul Ponta-preşedinte, Isărescu-premier, cele mai multe aprecieri pozitive ale românilor

Alegeri prezidenţiale 2014. De asemenea, dacă în turul al doilea ar candida Klaus Iohannis, acesta ar putea obţine 45% din voturi, iar Victor Ponta ar strânge 55%.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 -22 iunie 2014, pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia României, de 1.010 persoane, cu interviuri telefonice, pe reţele mixte, fixe şi mobile, şi are o eroare de 3%.

Potrivit unui comunicat al ARP, la nivelul partidelor politice, se observă revenirea PSD în bazinul de favorabilitate de 42%, după ce în alegerile europene nu a reuşit să îl fructifice, în special din cauza candidatului independent Mircea Diaconu.

'De asemenea, după schimbările interne, PNL este într-o revenire la nivelul 'tradiţional' de 19-20%, după scorul de 15% obţinut la europene. PDL rămâne constat la un bazin de 9-10%, acolo unde se afla şi în sondajele pre-electorale, fără a mai reuşit nivelul de 12% obţinut prin mobilizarea din campania electorală. Noul proiect, partidul unit PNL-PDL, ar obţine la acest moment, înainte de lansarea oficială, aproape cu exactitate suma voturilor celor două partide, 29,5%', se mai arată în document.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP: Victor Ponta, cel mai potrivit candidat la prezidenţiale de la PSD. De la PNL, Klaus Iohannis

Candidaţi preşedinţie 2014. Acesta mai arată că în varianta în care proiectul PNL-PDL ar deveni funcţional, am asista la o polarizare certă a scenei politice înainte de alegerile prezidenţiale, fără a mai exista o a treia forţă politică relevantă.

'Situaţia de polarizare, politică şi electorală - în proporţii aproximative 40%-30%, este foarte similară momentului de acum 10 ani de dinainte de alegerile prezidenţiale (2004), în care se regăseau aproximativ aceiaşi actori politici. Interesul manifestat de alianţa de guvernare PSD-UNPR-PC către PPDD a reactivat şi interesul alegătorilor pentru acest partid, PPDD reuşind din nou, spre deosebire de alegerile europene, să atingă un bazin de peste 6%. La rândul său, PMP se menţine la scorul din alegerile europene, de 6,2%, dar, în cazul formării blocului politic PNL-PDL, ar pierde o marjă din votanţi către noua formaţiune', arată ARP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ