Victor Ponta candidează la alegerile europarlamentare: Voi deschide, alături de Corina Creţu, lista PRO România

| 13 feb, 17:25

Victor Ponta a anunţat miercuri că va deschide lista candidaţilor Partidului Pro România la alegerile europarlamentare de anul acesta.

 

"Pentru Echipa si simpatizantii PRO Romania - imi doresc sa transfer increderea aceasta catre Echipa / din acest motiv voi deschide ( alaturi de Corina Cretu) lista PRO Romania pentru Alegerile pentru Parlamentul European din 26 Mai ( chiar daca nu voi accepta mandatul de europarlamentar si voi ramane membru al Camerei Deputatilor din Romania)
Pentru toti oamenii din PSD ( membri si votanti) alaturi de care am dus atatea batalii timp de 16 ani - daca va uitati in acest tabel veti intelege de ce Liviu Dragnea i-a inlaturat din PSD pe Gabriela Firea si pe Victor Ponta ; de ce il saboteaza pe Calin Popescu Tariceanu; de ce o sustine pe Viorica Dancila ( dar o si umileste pe toate caile posibile) de ce va distruge pe oricine poate sa reprezinte o alternativa; de ce va pierde PSD si de ce va castiga Klaus Iohannis ! Deschideti ochii si urechile!", a anunţat Victor Ponta pe contul de Facebook, fâcând trimitere la rezultatele unui sondaj INSCOP privind topul încrederii în personalităţile politice din România.
Topul încrederii în personalităţile politice este condus de preşedintele Klaus Iohannis, urmat de Gabriela Firea şi Victor Ponta, relevă datele unui sondaj INSCOP realizat în perioada 21 ianuarie - 5 februarie, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer.
"Încrederea în preşedintele Klaus Iohannis se situează la un nivel de 39,5% încredere multă şi foarte multă, înregistrând o creştere de aproape 5 procente comparativ cu luna noiembrie 2018. Pe locul al doilea în clasamentul încrederii se situează Gabriela Firea cu 23,9%, în scădere faţă de luna noiembrie 2018 (când era cotată cu 26,2% încredere multă şi foarte multă), urmată de Victor Ponta cu 23,7%. Preşedintele Pro România înregistrează o creştere de 2,5 procente", se arată într-un comunicat citat de Agerpres.
Urmează Dacian Cioloş care câştigă 2,3 procente faţă de luna noiembrie 2018, ajungând la 22,5% încredere multă şi foarte multă. Realizatorii cercetării apreciază că această creştere se datorează şi expunerii mediatice generate de înfiinţarea PLUS şi formarea alianţei cu USR.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, contabilizează 22,4% încredere multă şi foarte multă în ianuarie, în uşoară creştere, faţă de 21,9% în noiembrie.
Citeşte şi:  Sondaj Curs. Klaus Iohannis şi Gabriela Firea, în topul încrederii românilor. Ce loc ocupă Viorica Dăncilă
Liderul PNL Ludovic Orban este cotat cu 16,1% încredere multă şi foarte multă, faţă de 14,5% în noiembrie 2018. Urmează preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cu 12,6% (faţă de 11,6% în noiembrie), preşedintele USR, Dan Barna, cu 10,7% (în creştere cu 3,7 procente faţă de noiembrie 2018) şi Traian Băsescu cu 10% încredere multă şi foarte multă (faţă de 8,3% în noiembrie 2018).
Premierul Viorica Dăncilă scade la 9,5% încredere multă şi foarte multă (faţă de 10,8% în noiembrie 2018). Ea este urmată de Ion Iliescu cu 8,8% (faţă de 10% în noiembrie 2018), Kelemen Hunor (7,6% faţă de 4,6%) şi Eugen Tomac (cu 6,4% faţă de 5,4%).

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ