Victor Ponta, către Emil Constantinescu: Întotdeauna voi sprijini proiectele care vindecă rănile trecutului

| 07 noi, 2014

Candidatul la Preşedinţie al Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a susţinut, vineri, că va sprijini întotdeauna proiectele care ajută România să îşi vindece rănile trecutului, ca reacţie la scrisoarea transmisă de fostul preşedinte Emil Constantinescu în care mulţumea Guvernului pentru avizul favorabil la proiectul de lege care prevede dublarea indemnizaţiilor pentru persoanele persecutate din motive politice de regimul comunist.

'Îi mulţumesc domnului preşedinte Emil Constantinescu pentru cuvintele frumoase din scrisoarea adresată şi pentru direcţia morală pe care a oferit-o întotdeauna poporului român. Voi sprijini întotdeauna proiectele bune pentru România, care ne ajută să vindecăm, chiar şi astăzi, rănile trecutului', a postat Ponta pe contul său de Facebook.

Fostul preşedinte Emil Constantinescu apreciază decizia Guvernului de a acorda aviz favorabil proiectului de lege care prevede dublarea indemnizaţiilor pentru persoanele persecutate din motive politice de regimul comunist.

'Ultimii 14 ani au marcat instaurarea unei profunde crize morale în societatea românească. Iată de ce cred că, odată cu terminarea unei dezolante campanii electorale, trebuie reinstaurate autentice repere de conştiinţă individuală şi publică. Aceasta mă face să apreciez decizia Guvernului de a acorda aviz favorabil şi susţinere financiară proiectului de lege iniţiat de fostul preşedinte al Senatului Crin Antonescu, decizie care deschide calea unei proceduri de urgenţă pentru aprobarea acestuia în Parlament. Mă voi implica personal, în numele Fundaţiei Române pentru Democraţie, împreună cu Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, pentru a convinge parlamentarii din tot spectrul politic să voteze această lege în luna decembrie, marcată de Ziua Naţională şi aniversarea a 25 de ani de la prăbuşirea regimului comunist în România', se arată într-o scrisoare adresată de Constantinescu premierului Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ