Victor Ponta cere verificări: "nu voi ezita să iau măsuri dacă prețurile au crescut artificial"

| 29 apr, 13:16

Premierul Victor Ponta cere verificări din partea Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi a Consiliului Concurenţei. Totul pentru a se verifica dacă hipermarketurile au mărit prețurile la raft, pentru a le aduce la prețul anterior la 1 iunie, când va avea loc reducerea de TVA la alimente.

”îl rog pe ministrul agriculturii și transmit rugămintea către președintele consilului concurenței să verificați dacă ceea ce a apărut în presă e adevarăt, dacă hipermarketurile și-au mărit preturile acum prețurile. Să verificați dacă sunt neînțelegeri necompetitive, să propuneți soluții legale și normale în Uniunea Europeană. Sigur, am auzit tot felul de tâmpenii să dăm ordonanță de urgență să înghețăm prețurile. E o tâmpenie. Putem să-i obligăm pe cei care activează pe piața din România să respecte principiul competitivității. Avem măsuri legislative pe care le putem lua, dar putem să introducem taxe speciale. Vom pune niște taxe atât de mari că tot ce câștigă speculativ să piarda pe partea cealaltă”, a spus premierul în deschiderea ședinței de Guvern de miercuri.

Citeşte şi: Sondaj CSCI: 40% dintre români cred că starea economiei este mai bună în Guvernul Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ