Victor Ponta dă startul campaniei pentru donare de sânge

| 22 aug, 2014

În contextul unei crize majore de sânge în spitalele românești, Victor Ponta a făcut un pas înainte, alegând să îndemne la mobilizare prin puterea expemplului personal.

Victor Ponta a donat sânge, vineri, la Centrul de Transfuzii Tulcea, lansând astfel un apel către toți românii să-i urmeze exemplul. În contextul unei crize majore de sânge în spitalele românești, prim-ministrul a făcut un pas înainte, alegând să îndemne la mobilizare prin puterea expemplului personal. Faptul că Victor Ponta s-a implicat direct în această problemă de natură să producă consecințe grave pentru românii aflați în dificultate reprezintă un gest de normalitate. ''Mă simt foarte bine pentru că domnul ministru tocmai îmi spunea că efortul pe care mass media l-a făcut pentru a atrage atenția asupra acestei probleme a fost pozitiv'', a declarat premierul la ieşirea din Centrul de Transfuzii.

Citeşte şi: Victor Ponta şi Liviu Dragnea au predat nouă microbuze şcolare pentru elevii din judeţul Tulcea

În cazul de față vorbim de un efort coroborat la nivelul Executivului. Ieri, mai mulți membri ai Guvernului Ponta au donat sânge pentru transfuzii la Spitalul Filantropia din Capitală, răspunzând pozitiv la apelul Ministrului Sănătăţii. Astfel, Ioana Petrescu, Titus Corlăţean, Robert Cazanciuc, alături de Nicolae Bănicioiu, au ales să ajute, în mod direct, la rezolvarea acestei situații delicate provocate de lipsa de sânge din spitalele românești. În context, Victor Ponta a declarat "am vrut să merg cu ei, dar m-am gândit că, dacă vin aici, la Tulcea, putem da un semnal că nu doar în Bucureşti este nevoie de donatori de sânge, ci în toată ţara. Cu siguranţă, această campanie de conştientizare este extrem de necesară", a spus explicat premierul.

Citeşte şi: VICTOR PONTA CANDIDAT. Sondaj INSCOP. Victor Ponta cu un picior in Cotroceni

Primele efecte pozitive ale campaniei guvernamentale au început să apară, directorul Centrului de Transfuzii București, Doina Gosa, afirmând că, după apelul făcut de ministrul Sănătății și de către membrii Cabinetului Ponta, numărul de donatori a crescut cu 30-40 la sută, joi înregistrându-se aproape 400 de donatori. Având în vedere funcția și notorietatea de care se bucură Victor Ponta, după gestul făcut astăzi și apelul inițiat către români, se așteaptă ca numărul donatorilor să crească. De asemnea, mass-media a avut un rol semnificativ, campania de conștientizare a importanței donării de sânge fiind exemplul unui caz de colaborare de succes între jurnaliști și politicieni, lucru apreciat și de premier. "Efortul pe care mass-media l-a făcut, de a atrage atenția asupra problemei care există a avut efect și sunt foarte mulți români care au răspuns pozitiv", a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi: Victor Ponta, la adresa lui Iohannis: Când faci campanie cu oamenii lui Basescu, ajungi sa fii un nou Basescu

Gestul făcut astăzi de Victor Ponta este un gest de normalitate și un îndemn către toți românii să ajute la soluționarea unei situații extrem de delicată cu care se confruntă, în aceste zile, sistemul de Sănătate. Premierul a transmis un mesaj cât se poate de clar astăzi, respectiv faptul că sângele donat înseamnă viață, iar dacă stă în puterea noastră să-i ajutăm pe aceia a căror viața depinde de asta, trebuie să o facem.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ