Victor Ponta, despre cazul Robert Turcescu: Este un pion mai zelos decât alții

| 25 sep, 2014

Victor Ponta a afirmat, miercuri, că preşedintele Traian Băsescu a lansat ''tema agenţilor acoperiţi'' dintr-o uriaşă spaimă că în curând îşi va pierde puterea.

"Din punctul meu de vedere cele mai multe lucruri care s-a desfăşurat şi, probabil, şi cele care urmează, toate se subsumează unei spaime uriaşe că, în sfârşit, i-a venit ceasul, îşi pierde puterea. (...) Am ajuns la momentul la care ne mai despart 55 de zile. Câte mai sunt până pe 16 noiembrie. (...) Pe 17 noiembrie România va avea un preşedinte legitim ales prin votul oamenilor. Şi atunci, domnul Băsescu, în disperare de cauză s-a întors la ce spunea 'Vocea Rusiei' în 2012: domne' hai să arunc pe piaţă chestia asta cu agenţii acoperiţi. Dacă spunea de la început: eu cred că Ponta a fost, era extrem de ridicol", a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Premierul a spus că nu crede că preşedintele s-a gândit la el când a ieşit public cu ''tema agenţilor acoperiţi'' şi că acesta a fost lansată în spaţiul public pentru a o ajuta pe Elena Udrea să intre în turul II al alegerilor prezidenţiale.

Citeşte şi: RomâniaTV.net: Prima declaraţie a lui Robert Turcescu: Nu vreau să mă justific

"Eu cred că în primul şi în primul rând s-a gândit să arunce acest subiect şi după aceea să-l folosească, sfătuindu-se probabil cu doamna Udrea: (...) hai să zicem că Iohannis e agent acoperit, că poate îl scoatem din cursă şi intră Udrea în turul II. Eu personal nu cred că se va întâmpla lucrul acesta, cred că va intra domnul Tăriceanu în turul II şi ar fi foarte bine pentru bine pentru România, dacă mă întrebaţi. Sau, dacă e, nu ştiu, dacă ne supără Ponta, îl facem pe Ponta, sau dacă nu e Ponta, e Macovei dacă le ia voturi lor. Aruncă plasa să vadă pe cine prinde. Este doar inconştienţă şi iresponsabilitate uriaşă. (...) Cine seamănă vânt culege furtună. Băsescu a aruncat plasa (...) şi a prins pe cine nu se aştepta, l-a prins pe domnul Turcescu. Care, probabil, văzând discuţia şi ştiindu-se vinovat de ceva, că bănuiesc că numai o stare de vinovăţie creează destăinuri de acest gen, s-a eliberat, ca să spun aşa', a adăugat Victor Ponta.

În opinia sa, Robert Turcescu este 'un pion, un executant, mai zelos decât alţii'.

"Un sistem nelegitim, un sistem care nu mai are sprijin popular,un sistem care nu mai are nimic de oferit României se întreţine prin persecuţia celor care sunt împotrivă şi nu întâmplător Traian Băsescu v-a indentificat pe dumneavoastră, pe Antena 3, ca principalii adversari (...) pentru că dumneavoastră reprezentanţi o opinie publică contrară modului său de guvernare. În al doilea rând, prin oameni ca Robert Turcescu, nu ştiu, habar nu am dacă a fost sau nu a fost ofiţer acoperit al unui serviciu, dar ştiu cu siguranţă că a denigrat oameni care erau adversari ai lui Traian Băsescu, a declanşat campanii de denigrare. (...) Ori, tot acest puroi, toată această furtună a celor care au semănat vânt, vor ieşi la suprafaţă în aceste zile, vor ieşi la suprafaţă şi după alegeri', a mai spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ