Victor Ponta, despre conflictul neştiut dintre Rusia şi România. Subiectul care naşte tensiuni

| 22 ian, 18:52

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că, în opinia sa, relațiile României cu Federația Rusă se vor înrăutăți pe termen scurt și mediu atât din cauza conflictului din Estul Ucrainei, cât și a intereselor ireconciliabile ale celor două țări, în privința Republicii Moldova. Ponta a subliniat că România își va păstra "poziția intransigentă" față de ceea ce face Federația Rusă, în estul Ucrainei, informează Agerpres.

"Nu văd niciun semn de îmbunătățire a relațiilor României (..) cu Rusia, dimpotrivă, văd o înrăutățire. Pentru că ceea ce s-a repornit acum în estul Ucrainei continuă, sprijin militar — așa cum e el, ajutoare umanitare — sau, Doamne ferește, o extindere a conflictului, evident că situația va fi mai rea și că România își va păstra poziția ca și Polonia, ca și țările baltice, o poziție intransigentă față de ceea ce face Federația Rusă", a afirmat Ponta, într-un interviu pentru jurnalul.ro.

Pe de altă parte, prim-ministrul a subliniat că România are un "obiectiv național fundamental, și anume Moldova, și acolo interesele noastre și ale Rusiei sunt total opuse".

"Sunt ireconciliabile ca să spun așa. Noi vrem ca Moldova, în primul rând, să aibă integritate teritorială — în Transnistria vedeți ce se întâmplă și cine îi susține. Vrem ca Moldova să meargă pe parcursul pro european iar Rusia se opune. Noi sprijinim niște oameni politici — coaliția proeuropeană — iar Rusia îl susține pe domnul Dodon (Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova — n.r.). Din punctul de vedere al relațiilor cu Rusia, nu va fi decât mai rău pe termen scurt și mediu, nu știu ce va fi pe termen lung", a mai spus șeful Guvernului.

Citeşte şi:  Titus Corlăţean, muncă pro bono la Guvern. Funcţia oferită de Victor Ponta pentru care nu va primi niciun ban

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ