Victor Ponta, despre fondurile europene: Nu trebuie să repetăm marea greșeală a României din perioada 2007-2013

| 12 mar, 13:08

Premierul Victor Ponta a făcut joi un apel pentru rezolvarea problemelor care apar în domeniul achizițiilor publice, pentru ca România să poată utiliza eficient fonduri europene.

"Aș vrea să cer tuturor miniștrilor care au responsabilități (...) să își întărească echipele de negociere, să pregătim cât mai repede ghiduri transparente, clare și simple, să scăpăm de tragedia achizițiilor publice fără de care, de fapt, degeaba facem tot ce facem, dacă orice achiziție publică pentru a utiliza bani europeni începe la vreo doi ani și jumătate după ce am lansat efectiv proiectul, vă dați seama că pare, efectiv, o muncă în zadar. Toate aceste lucruri trebuie îndreptate pentru a nu mai repeta marea greșeală a României din perioada 2007-2013, și anume incapacitatea noastră de a utiliza fondurile structurale și de coeziune", a afirmat premierul la lansarea oficială a Programului Operațional 'Capacitate Administrativă 2014-2020', în prezența comisarului european pentru Politică regională, Corina Crețu, și a mai multor membri ai Cabinetului, conform Agerpres.

Ponta a reamintit că, "în ciuda tuturor prevestirilor negative, România a semnat pe 6 august 2014 acordul de parteneriat cu Comisia Europeană și că până în acest moment, din cele șapte programe operaționale, cinci au fost deja aprobate de către Comisia Europeană.

Este vorba de Programul Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, Programul Operațional Competitivitate, Programul Operațional Asistență Tehnică, Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional Capacitate Administrativă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 mar, 13:32
dan slugarescu
"Toate aceste lucruri trebuie îndreptate pentru a nu mai repeta marea greșeală a României din perioada 2007-2013, și anume incapacitatea noastră de a utiliza fondurile structurale și de coeziune", a afirmat premierul "

de fapt,indirect,Ponta isi lauda cumnatul...pe Hertanu
a luat repede banii europeni,a oprit pentru el 54% si a lasat lucrarea neterminata
foarte rapid

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ