Victor Ponta despre Roşia Montană: Eu mă voi bate pentru interesele statului român

| 03 mai, 2014

Victor Ponta a declarat sâmbătă că se va lupta pentru interesele statului român în ceea ce priveşte exploatarea de la Roşia Montană.

Întrebat cum comentează faptul că reprezentanţii companiei canadiene Gabriel Resources au dat interviuri în presa străină susţinând că vor da statul român în judecată pentru că nu şi-a respectat angajamentele de exploatare şi ce va face în legătură cu Roşia Montană, prim-ministrul a afirmat că nu vrea ca statul român să plătească despăgubiri şi că se va lupta pentru interesele României.

'O vom apăra bineînţeles, că eu nu vreau ca statul român, atât timp cât sunt eu prim-ministru, nici cât vor fi alţi prim-miniştri, în loc să încaseze redevenţe şi să aibă locuri de muncă, să plătească despăgubiri. Am plătit şi aşa destule despăgubiri pentru alte lucruri, însă mai mult de atât nu pot să comentez, mai ales că am înţeles că va fi vorba de un proces internaţional şi atunci evident eu mă voi bate pentru interesele statului român. Trebuie o lege aprobată de către Parlament şi doar Parlamentul poate decide şi după ce m-am înţeles cu domnul Antonescu că aprobăm acea lege, dânsul s-a răzgândit şi probabil acum aştept să se răzgândească din nou, că orice e posibil', a spus Victor Ponta. 

Potrivit publicaţiei 'Globe and Mail', Gabriel Resources se pregăteşte să dea în judecată România la Curtea de Arbitraj Internaţional, compania fiind nemulţumită de impasul privind dezvoltarea proiectului Roşia Montană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 mai, 2014
Alina
interesul nostru
interesul nostru este sa fim mai putini someri si sa intram intr-un mediu mai curat, lucruri care se pot obtine prin acest proiect, asa ca nu inteleg de ce este inca amanat
04 mai, 2014
niku
interesul nostru este sa exploateze statul roman zacamantul , nu strainii si romania sa ia aproape nimic...ceea ce se obtine prin acest proiect este aproape nimic , tradatorii pot fi de acord cu acest proiect,

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ