Victor Ponta: Este prima dată când încasările la buget sunt clar excedentare față de Legea bugetului

| 29 sep, 18:41

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, la Parlament, că anul acesta este prima oară când încasările la buget sunt "clar excedentare" față de estimările din Legea bugetului și a subliniat că acest lucru se datorează reformelor economice, dar și măsurilor fiscal-bugetare luate de Guvern.

"Trebuie să cheltuim cât mai mult, sigur, nu să aruncăm banii, ci să îi cheltuim pe lucruri de care e nevoie și nu, nu cred că vom fi pe excedent bugetar. Ce este important este altceva: e prima dată când încasările la buget sunt clar excedentare față de Legea bugetului.

Adică, în general, Legea bugetului, întotdeauna, e o estimare așa un pic mai optimistă, după care mai tăiem în timpul anului că nu am reușit să facem veniturile.

Citeşte şi:  Ponta: Guvernul nu mai are de dat niciun dolar la FMI

Anul acesta este prima dată când o estimare din Legea bugetului s-a dovedit pesimistă și, când, de fapt, s-au văzut efectele reformelor economice și ale scăderii TVA la alimente la 9% și ale celorlalte măsuri din Codul fiscal care chiar dacă vor intra în vigoare de la 1 ianuarie au creat o anumită atmosferă, și ale combaterii evaziunii fiscale de către ANAF", a explicat premierul, întrebat dacă la finele anului se va înregistra excedent bugetar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ