Victor Ponta este solidar cu românii care protestează la sediul Channel 4 din Londra

| 22 feb, 18:02

Victor Ponta şi-a exprimat, duminică, pe contul de Twitter, solidaritatea faţă de românii care protestează în faţa sediului de la Channel 4.

"Îmi exprim solidaritatea cu românii care protestează cu privire la reflectarea părtinitoare a cetăţenilor noştrii", a transmis Ponta, care l-a menţionat în post şi pe premierul britanic David Cameron.

Citeşte şi:  MAE reacţionează după filmul denigrator difuzat în Marea Britanie

Peste 500 de români din Marea Britanie protestează, duminică, în fața postului de televiziune Channel 4. Ei sunt nemulțumiți că postul TV a difuzat documentarul The Romanians are coming, în care îi prezintă pe români infractori, hoți și cerșetori.

Acesta este considerat lipsit de obiectivitate, deoarece prezintă românii veniţi în Anglia, drept imigranţi de mâna a doua sau chiar cetăţeni la limita legii. Protestul se va derula sub genericul "Silent protest @Channel 4".

Tinerii s-au pregătit cu pancarte pe care au scris mesaje prin care își exprimă mândria de a fi român. Multe dintre acestea au fost transmise pe rețele de socializare de românii din Marea Britanie: ''Suntem muncitori, nu criminali'', ''Un curcubeu are 7 culori. Canal 4 a arătat doar una dintre ele'' sau ''Nu judecați o întreagă țară de 20 de milioane de oameni, după ce vedeți pe Canal 4, un grup etnic care reprezintă doar 3,3%''.

A fost inițiată și o petiție online împotriva Channel 4, pentru care s-au strâns, în doar 48 de ore, peste 2.000 de semnături.

În urma difuzării documentarului, ambasadorul român la Londra a transmis o scrisoare producătorului emisiunii difuzate de Channel4, în care oficialul a cerut postului să prezinte obiectiv situația românilor din Marea Britanie, precizează un comunicat al Ministerului de Externe.

Producătoarea Katie Buchanan a răspuns că reportajele nu îşi doresc sub nicio formă să fie discriminatorii, ci urmăresc să reflecte experiențe extrem de variate ale cetățenilor români care, deși provin din medii diferite, sosesc în Marea Britanie pentru a desfășura activități lucrative.

loading...

Ştirile orei

DAILYBUSINESS.RO

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 feb, 20:57
Alice
Oferta de munca pentru persoane serioase, care vor sa castige bani, 300 dolari pe luna, muncind cateva ore pe zi, pe calculator. Cei interesati vor trimite textul INFO la email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ