Dosar "Rovinari - Turceni": Șova refuză să fie audiat în instanță; Ponta spune că nu e pregătit "în totalitate"

| 16 sep, 09:40

Senatorul Dan Șova a refuzat, vineri, să fie audiat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul "Rovinari - Turceni", susținând că se prevalează de dreptul la tăcere.

La termenul de vineri al procesului, judecătorii programaseră audierea lui Dan Șova. Senatorul a spus în sala de judecată că nu vrea să dea declarații și se prevalează de dreptul la tăcere. El a depus la dosar un memoriu, în care își exprimă punctul de vedere cu privire la acuzațiile care i se aduc.

"Este o nouă modalitate de a fi audiat prin intermediul unui memoriu?", a fost replica judecătoarei Alina Ioana Ilie, președintele completului de judecată.

Magistrații au vrut apoi să îl audieze pe fostul premier Victor Ponta, însă avocatul acestuia a spus că este surprins de poziția adoptată de Dan Șova, astfel încât a cerut o amânare.

"Eu doresc să dau declarații în fața instanței. Eu am dat și în fața procurorilor și le mențin în totalitate. Nu m-am pregătit în totalitate", a arătat Victor Ponta.

Cum alți doi inculpați din acest dosar au spus că nici ei nu sunt pregătiți să dea declarații la acest termen, judecătorii au amânat audierile, urmând să fie ascultați martorii din dosar.

În consecință, procesul a fost amânat pentru data de 14 octombrie.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul "Rovinari — Turceni" pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ''Șova și Asociații'', Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al Complexului Energetic Rovinari, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ''Șova și Asociații'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ