Victor Ponta îi linişteşte pe cei din sănătate: Mărim salariile, nu vă mai luaţi după toţi mincinoşii

| 21 aug, 19:05

Premierul Victor Ponta a dat asigurări, vineri, la Mamaia, că din 1 octombrie vor fi mărite cu 25% salariile personalului din sistemul sanitar și a declarat că va propune Parlamentului ca, în bugetul pe anul viitor, să fie prevăzută suma pentru următoarea tranșă de 25%.

"Noi, la 1 octombrie, mărim salariile, nu vă mai luați după toți mincinoșii de la propagandă. (...) De la 1 octombrie, 25% la salariul actual. Dacă astăzi are 1.000 de lei, (n.red.-vor fi) 1.250, dacă are azi 2.000, 2.500, da? Ca să înțeleagă toată lumea. (...) Pentru întreg personalul angajat în sistemul sanitar. Acești bani sunt și azi în bugetul Ministerului Sănătății și au fost economisiți prin introducerea cardului de sănătate și a altor măsuri corecte de oprire a risipei din sistem. Mai departe, eu cred și îmi doresc, și voi propune Parlamentului ca, în bugetul pe anul viitor, să fie prevăzută suma pentru următoarea tranșă de 25%. În 2017, cine va fi atunci la guvernare mai pune 25%", a spus premierul, vineri, într-o conferință de presă.

Victor Ponta a menționat că respectivele creșteri salariale vor fi incluse în viitoarea Lege a salarizării în sistemul bugetar.

Citeşte şi;  Victor Ponta a dezvăluit ce creştere economică vizează. Ne va pune în faţa Poloniei şi Ungariei

"Ideea este că aceste creșteri, asta am discutat cu reprezentanții sindicatelor și au fost de acord, atunci când apare Legea salarizării în sistemul bugetar, acestea se includ acolo, adică nu sunt separate", a menționat Ponta.

Referitor la mărirea salariilor și altor categorii de bugetari, premierul a spus că cererile acestora sunt "legitime", iar creșterile salariale se vor face "pe măsură ce există posibilitatea".

Victor Ponta a susținut că atât timp cât există actualul guvern, salariile bugetarilor se vor mări.

Citeşte şi:  Victor Ponta, despre mandatul său: Cât a existat acest Guvern, la nimeni nu se taie, la toţi se dă!

"Cât va exista acest guvern, nimănui nu i se taie vreun leu, la toți se dă, că la unul mai mult, la altul mai puțin, n-o să fie niciodată de ajuns, dar după ani în care s-a tăiat la toată lumea, suntem deja în al patrulea an în care se adaugă la toată lumea și se adaugă pe măsură ce avem bani în buget", a arătat premierul Ponta.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 aug, 18:10
lulu
luati-va dupa cel mai mare mincinos....tonta !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ