VICTOR PONTA îl bate pe KLAUS IOHANNIS pe unde îl prinde, chiar şi în sondajele de casă ale opoziţiei

| 18 iul, 2014

Victor Ponta candidat. Cetăţenii vor un preşedinte total opus lui Traian Băsescu. Un preşedinte care respectă funcţia, care respectă Constituţia, care să poată conlucra cu Guvernul şi cu Parlamentul.

Victor Ponta candidat. Victor Ponta apare câştigător al alegerilor prezidenţiale din această toamnă în toate sondajele de opinie. Cel mai recent sondaj, realizat de Biroul de Cercetări Sociale, la comanda Fundaţiei Mişcarea Populară, îl dă pe premierul Ponta câştigător al turului întâi cu 39,4%, în timp ce Klaus Iohannis ar lua 33,3%. După cei doi, la mare distanţă, se află Cristian Diaconescu (8%), Călin Popescu Tăriceanu (6,5%) şi Corneliu Vadim Tudor (4,7%).

Citeşte şi: Sondaj INSCOP: Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale

Aceste rezultate nu miră pe nimeni, în contextul în care Victor Ponta a făcut şi face faţă cu succes rolului de premier, iar România a progresat mult în ultimii doi ani. Avem creştere economică substanţială, investitorii sunt din ce în ce mai atraşi de ţara noastră, au reînceput să apară locurile de muncă, iar la absorbţia de fonduri europene am înregistrat un salt spectaculos. Dacă 7% era rata de absorbţie la preluarea guvernării în 2012, acum aceasta se situează la 40%. Cu siguranţă lucrurile putea fi şi mai bune pentru ţară dacă preşedintele Traian Băsescu nu bloca multe din iniţiativele Guvernului.

Klaus Iohannis candidat. Pe de altă parte, Klaus Iohannis pare a avea cele mai mari şanse să fie desemnat candidatul dreptei. Scorul de 33% este unul bun, însă şansele să-l bată pe Ponta sunt mici pentru că neamţul a făcut greşeala de a adopta modelul de politică specific lui Băsescu. În primul rând, Iohannis şi-a înjunghiat pe la spate fiecare adversar şi a ajuns să conducă PNL. În al doilea rând, într-un discurs public a declarat că vrea să facă PNL, din postura de preşedinte al României, cea mai puternică formaţiune politică. Or, această abordare aparţine lui Traian Băsescu, iar acest lucru aproape că a ţinut în loc România timp de 10 ani. Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis are, la fel ca Băsescu, mai multe schelete prin debara (adopţii internaţionale, case prin Sibiu).

Citeşte şi: DEUTSCHE WELLE: “Preşedintele” e bolnav prin definiţie

Alegeri prezidenţiale 2014. Românii sunt sătui de un asemenea model de preşedinte, care să calce totul în picioare. Cetăţenii vor un preşedinte total opus lui Traian Băsescu. Un preşedinte care respectă funcţia, care respectă Constituţia, care să poată conlucra cu Guvernul şi cu Parlamentul. Un asemenea preşedinte poate fi Victor Ponta. Acesta s-a ţinut de cuvânt şi a promis doar ce poate face. De asemena, Guvernul condus de Ponta şi-a respectat toate angajamentele: reducerea CAS, scăderea TVA la pâine, creşterea salariului minim, atragerea de investitori străini, crearea de noi locuri de muncă, creşterea pensiilor şi reîntregirea salariilor etc. Un astfel de preşedinte poate crea un climat propice dezvoltării României şi creşterii nivelului de trai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iul, 2014
cacautor
Obiectiv.ro=Scanteia anilor 70-80
Ministerul Propagandei...
cultul personalitatii
ministru fara portofoliu:Dan Sultanescu,consilier politic PM
Alexandra Radu-s-ar dori a fi Suzana Gadea
reuseste...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ