Victor Ponta: Îmi doresc să promovez un model diferit de preşedinţie, care să unească oamenii

| 14 noi, 2014

Într-un interviu publicat online de revista Leaders Magazine premierul Victor Ponta şi-a exprima dorinţa de a 'promova un model diferit de preşedinţie, unul care să unească oamenii şi să privilegieze deciziile consensuale'.

Întrebat care vor fi ambiţiile şi priorităţile sale pentru România în cazul în care va fi ales în cea mai înaltă funcţie din stat, Victor Ponta a apreciat că 'privit din exterior, ar putea părea ciudat că principalul obiectiv al unui candidat este acela de a deveni un preşedinte al tuturor românilor'. 'În ultimii 10 ani, România a avut şi continuă să aibă un preşedinte care seamănă discordie', a subliniat el, în materialul publicat în numărul 4 (octombrie/noiembrie/decembrie) al revistei americane, notează Agerpres.

'Preşedintele trebuie să propună o viziune pentru ţara sa. Am această viziune, acest proiect care să unească oamenii şi să privilegieze deciziile consensuale, bazate pe prerogative constituţionale exercitate cu bună-credinţă. Este vorba despre 'O Românie Puternică'', a precizat Ponta, care, potrivit sondajelor de opinie, este favorit la câştigarea cursei electorale.

Citeşte şi: Ponta în presa americană: PSD este pe deplin angajat în consolidarea statului de drept

Legat de modul în care vede el România în următorii 10 sau 20 de ani, primul ministru a mărturisit că vede în următorii ani 'o ţară cu o economie dezvoltată ce a reuşit să treacă nu numai peste drama perioadei comuniste, dar şi peste lacunele şi problemele din perioada de tranziţie spre democraţie şi economia de piaţă'. 'Sper ca la 1 decembrie 2018, când vom celebra o sută de ani de la Marea Unire, (...) vom fi o naţiune şi mai unită, care a reuşit să îşi surmonteze divizările şi care îşi construieşte un viitor mai bun şi mai luminos în Europa', a elaborat Victor Ponta, notând că a avut 'privilegiul de a fi cel mai tânăr premier al executivului român'.

Vorbind despre situaţia de pe scena politică românească, Ponta a remarcat că 'Partidul Social Democrat este cel mai puternic din România'. 'În ultimii ani, acesta a reuşit să treacă printr-un proces de modernizare şi, în acelaşi timp, şi-a consolidat dimensiunile ideologică şi politică', a spus el. 'Forţa majoră a PSD rezidă în experienţa şi expertiza membrilor săi, precum şi în viziunea progresivă pe care o propune pe scena politică internă', a conchis el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 noi, 2014
ION
TRANSMITE-I LUI PONTA CA MANANCA CACAT CU GURA PLINA! CA SI VOI TOTI AICI SLUGILE PUSCARIASULUI VOICULESCU!
JOS CIUMA ROSIE! JOS MAFIA ! JOS PONTA, IMPOSTORUL ,PLAGIATORUL, MITOMANUL, MOCOFANUL, PENALUL SI TOT PARTIDUL LUI DE MAFIOTI LA PUSCARIEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!
15 noi, 2014
P A
Dupa "Imi doresc sa PROMOVEZ..." m-am speriat rau de tot!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ