Victor Ponta: În 2015 se va reduce TVA la 9% pentru legume-fructe şi carne

| 26 oct, 2014

Anul viitor va exista spaţiul fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe şi apoi la carne, a declarat, duminică, premierul Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

"Am avut succes cu reducerea TVA la produse de panificaţie. Asta înseamnă că anul viitor putem începe, eu sau cei care vor fi la Guvern, proiectul pentru legume-fructe unde avem o mare evaziune fiscală şi concurenţă neloială la legume şi fructe venite din străinătate, şi după aceea la carne. Cel mai mare impact pe buget este la carne, dar şi efectul cel mai bun este la carne, deci putem reduce la 9%. (...) Sunt foarte convins că în 2015 avem spaţiul fiscal necesar ca să mergem mai departe la legume-fructe şi carne. Eu precizez de fiecare dată şi produsele bio, pentru că acolo impactul este foarte mic', a subliniat premierul.

Citeşte şi: Succesul reducerii TVA la pâine nu mai poate fi contestat de nimeni

Acesta a menţionat că măsura de reducere a TVA s-a luat mai întâi în domeniul produselor de panificaţie, pentru că acolo era evaziunea cea mai mare. De asemenea, Ponta consideră că evaziunea este foarte mare în domeniile legume-fructe, unde este şi o concurenţă neloială din partea produselor din import, dar şi în domeniul cărnii.

Referitor la taxa pe construcţiile speciale, premierul Victor Ponta a amintit că aceasta va fi redusă de la 1,5% la 1% şi există discuţii cu privire la acele construcţii speciale din agricultură care vor fi exceptate de la plata taxei.

Tag-uri: TVA, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ