Victor Ponta încurajează programul de foraje ExxonMobil-Petrom din zona continentală a Mării Negre

| 16 iun, 2014

Victor Ponta a subliniat interesul Guvernului României de a stimula investiţiile în sectorul petrol şi gaze naturale pentru a se putea atinge obiectivul independenţei energetice, în cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele corporaţiei ExxonMobil.

Resursele de gaze din Marea Neagră ar putea avea o contribuţie esenţială la securitatea energetică a României şi de aceea Guvernul va continua să sprijine investiţiile importante pe care ExxonMobil şi alte companii le dezvoltă în această perioadă, a afirmat premierul Victor Ponta în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o luni, la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele corporaţiei ExxonMobil, Mark Alberts.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Executiv, Ponta a subliniat interesul Guvernului României de a stimula investiţiile în sectorul petrol şi gaze naturale pentru a se putea atinge obiectivul independenţei energetice.

'Primul-ministru Victor Ponta a salutat intenţiile companiei ExxonMobil de a fi prezentă cât mai rapid pe piaţa de gaze din România şi a încurajat accelerarea programului de foraje din zona continentală a Mării Negre desfăşurat de consorţiul ExxonMobil-Petrom. De asemenea, a fost apreciată recenta încheiere a Acordului de cooperare între acest consorţiu şi compania naţională de transport al gazelor naturale, Transgaz', se mai arată în comunicat.

La rândul său, reprezentantul ExxonMobil a prezentat progresele obţinute în operaţiunile de explorări de gaze naturale din zona continentală a României din Marea Neagră, precum şi intenţiile privind prezenţa pe piaţa de gaze din România şi din regiune, adaugă sursa citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ