Victor Ponta îşi îndeamnă Guvernul la declanşarea unei "CRUCIADE"

| 04 dec, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat că, pentru a spori încasările bugetare, ar fi necesară declanşarea unei 'cruciade' împotriva insolvenţelor şi toleranţă zero la evaziunea fiscală, potrivit Agerpres.

'Haideţi să începem cu o mică cruciadă, să avem toleranţă zero la insolvenţă.(...) Pe cifre, 40 de miliarde de lei avem de încasat la buget de la firme aflate în insolvenţă. Eu nu zic că nu cred că cineva recuperează 100 % debitele din insolvenţă. (...) dar hai să recuperăm 25%. 10 miliarde de lei în plus venituri anul acesta pentru că vorbim de evaziune fiscală legală în care un judecător, un administrator special, vine şi ne ajută să nu plătim taxe. Adică eu zic să ne propunem lucruri palpabile şi realizabile ca să avem succes. Sunt gata, dacă aveţi o soluţie să ne ajutaţi, să declanşăm cruciada împotriva insolvenţelor şi toleranţă zero la evaziunea fiscală. Ne-aţi ajuta nu pe noi Guvernul, ci România aţi ajuta-o extrem de mult', a afirmat joi premierul la dezbaterea prilejuită de lansarea 'Pactului pentru fiscalitate', eveniment derulat sub egida Academiei Române.

În context, Ponta a spus că un pact pentru fiscalitate de succes trebuie să includă, pe lângă principii ca predictibilitate, stabilitate, stimularea investiţiilor, debirocratizare şi depolitizare, şi alte două elemente la fel de necesare - fundamentarea reală a deciziilor, care nu trebuie să se bazeze doar pe impactul bugetar, şi consens mai larg în adoptarea măsurilor majore fiscale.

Planul INCENDIAR în urma căruia Victor Ponta îşi va da singur DEMISIA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ