Victor Ponta invită conducerea PNL la dialog pe 5 teme ESENŢIALE

| 19 ian, 12:37

Premierul Victor Ponta, președinte al PSD, a anunțat luni, în deschiderea ședinței Biroului Permanent Național, că dorește să adreseze o scrisoare conducerii PNL pentru un dialog pe cinci teme considerate a fi esențiale - revizuirea Constituției, sistemul electoral, masterplanul de transport, legile siguranței naționale și criza francului elvețian.

"Astăzi vă voi propune să adresăm, în calitate de președinte al PSD și de prim-ministru, o scrisoare către conducerea PNL-PDL, către doamna președintă Gorghiu și dl Blaga, pentru ca în cel mai scurt timp să avem o întâlnire pe cele cinci teme esențiale — ce facem cu revizuirea Constituției, sistemul electoral, unde deja prima ședință a avut loc, dar dacă nu avem niște decizii politice probabil că discuțiile nu au cum să progreseze, masterplanul de transport — împreună cu dl Rus și cu dl Teodorovici și dl Vâlcov să stabilim dacă mergem mai departe cu masterplanul așa cum a fost convenit cu Comisia Europeană, legile siguranței naționale, pentru că eu cred că discutăm în presă și fiecare vorbește separat. De asemenea, trebuie să ne așezăm toți la masă, să vedem decizia Curții Constituționale și să luăm o decizie legislativă foarte clară și să vedem în ce măsură Parlamentul și Executivul pot interveni în legislația financiar-bancară pentru ca să prevenim viitoare crize care din păcate vor apărea de fiecare dată. Acum au de suferit 75.000 de oameni care au credite în franci elvețieni însă, dincolo de ceea ce se poate face sau nu pentru ei vrem să știm dacă la nivel legislativ România îndeplinește toate criteriile pe plan european în așa fel încât posibile alte crize pe plan internațional financiar să afecteze cat mai puțin populația din România", a spus Victor Ponta.

Invitația la dialog va fi transmisă și conducerii UDMR și PP-DD, din partea coaliției de guvernare. "Dar aceste cinci teme, dacă nu ne așezăm la masă și nu stabilim niște lucruri, vor rămâne niște teme de dezbatere politică fără niciun fel de concretizare. Și cred că 2015 este anul în care trebuie să luăm decizii consensuale, nu tot prin bătălie", a mai spus președintele PSD.

Tag-uri: PNL, PPDD, psd, UDMR, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 ian, 14:57
Dan Slugarescu
sa le trimita niste invitatii si urmatorilor:
1.Dan Voiculescu
2.Indira Ghandi
3.maica Tereza
4.Nicolae Ceausescu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ