Victor Ponta: Iohannis şi Băsescu nu au cunoştinţe economice şi nici consilieri economici

| 14 aug, 23:25

Premierul Victor Ponta a declarat, în contextul în care Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului Codul Fiscal, că nici actualul șef al statului și nici fostul președinte Traian Băsescu nu au cunoștințe economice și nici consilieri pe acest domeniu.

"Măsurile economice pe care le ia Guvernul, în consultare cu cei care se pricep la economie, nu țin cont de voința unui președinte, indiferent că-l cheamă Băsescu sau Iohannis. Întâmplător, nici unul, nici altul nu au cunoștințe economice, întâmplător, nici unul, nici altul nu au consilieri economici și întâmplător și unul și altul iau decizii strict politice. Dacă așa a vrut Constituția României și așa se întâmplă de altfel în toate țările europene - Guvernul se ocupă de partea economică socială, domnul președinte se ocupă de vizite externe, de ceea ce are dânsul de făcut. De ce trebuie să le încurcăm, de ce să ne ocupăm fiecare de ceea ce nu ne pricepem?", a declarat Ponta la Antena 3.

Premierul a subliniat că gestul șefului statului de a respinge Codul Fiscal e pur politic, iar "dacă era PNL la guvernare", Iohannis ar fi promulgat acest act normativ.

Totodată, Victor Ponta a subliniat că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a încercat să discute cu preşedintele Iohannis pe tema Codului fiscal, "dar nu a fost primit".

Şeful Executivului a comentat şi instrucţiunile BNR, care cere măsuri mai prudente decât cele stipulate în noul Cod Fiscal: "Am tot sa nu acceleram prea tare masina. E rolul BNR sa spuna sa fim prudenti. Daca nu mergem mai repede, cum o sa ajungem ca ei? Mi-e teama ca vin oamenii din 2009-2010 şi vom baga in marşarier".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 aug, 10:18
ilidia
economie
Ca sa vezi, mitomanul Pinochio are si vaste cunostinte de economie !? Cu cele de drept ne-am lamurit deja. Dar n-au cei care au ceva de spus in domeniu, cum ar fi Consiliul Fiscal si BNR.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ