Victor Ponta: Jurnaliștii de genul "Turcescu / Tapalagă" ar trebui să vorbească deschis în numele serviciilor

| 06 aug, 17:07

Premierul Victor Ponta propune o dezbatere pe teme fundamentale - libertatea presei, independenta procurorilor, interesul si secretul de stat, puterea si responsabilitatea politica. Premierul susține că CSM ar trebui sa initieze dezbateri despre indepedenta Justitiei, iar jurnalisti "de genul Turcescu/Tapalaga"' ar trebuie sa vorbeasca 'in numele serviciilor' și nu al presei.

"Azi nu este "Economy" dragi penelisti/pedelisti (ca oricum e clar ca nu invatati nimic).  Mi-as dori ca in Romania sa putem analiza si dezbate serios ceea ce se intampla acum in Germania, ca sa invatam de la altii si sa evitam propriile greseli.

Pe fff scurt: Serviciul de informatii german constitutie un departament special / documente secrete despre acesta apar pe un site media / Serviciul depune plangere penala contra jurnalistilor / Procurorul General declanseaza investigatia / dupa mai multe luni situatia devine publica si obiect de disputa politica / Ministrul Justitiei ii cere Procurorului General sa opreasca tot cazul / acesta refuza si acuza presiuni si interventii politice / Ministrul Justitiei il demite pe Procurorul General / scandalul si dezbaterea continua! (detalii aici )

Teme fundamentale - libertatea presei, independenta procurorilor, interesul si secretul de stat, puterea si responsabilitatea politica!! Nu credeti ca e important?? Eu cred ca da!

Citește și:  Turcescu scoate la lumină cel mai întunecat SECRET al lui CTP. Documentul care îl ÎNGROAPĂ pe cel mai reputat ziarist român

Sigur, pentru a trata serios aceste teme, ar trebui ca politica sa nu se faca azi in Romania doar cu Mita Baston si Vasile Vamesul / jurnalistii de genul "Turcescu / Tapalaga" ar trebui sa vorbeasca deschis in numele serviciilor si nu al presei, iar CSM ar trebui sa fie cel care initiaza debateri despre independenta Justitiei, nu cel care le blocheaza constant!! Credeti ca se poate si in tara noastra?", conchide Victor Ponta.

Scandalul din Germania pe scurt

- Procuratura îi acuză pe doi jurnalişti, activi pe blogul "netzpolitik.org" de nici mai mult, nici mai puţin decât trădare de ţară. Cei doi au descris pe blogul pe care îl administrează, în două articole, planurile Oficiului pentru Protecţia Constituţiei din Germania de a extinde monitorizarea online. În acest sens, ziariştii au publicat şi extrase din documente ale serviciilor secrete, care fuseseră declarate confidenţiale. Prin urmare, Oficiul pentru Protecţia Constituţiei, agenţia germană de informaţii interne, a depus o plângere împotriva celor doi.

Periclitarea statului de drept

Cuvântul "scandalos" este un blând şi neputincios eufemism în încercarea de a descrie ceea ce se întâmplă. Dacă Protecţia Constituţiei nu mişcă un deget împotriva celor care spionează cetăţeni nevinovaţi, în schimb îi dă în judecată tocmai pe aceia care scot la lumină neregulile, înseamnă că este o instituţie care nu protejează ideea statului de drept, ci o periclitează, se arată în comentariul DW.

În anul 2015, iată, trebuie reiterat în mod explicit faptul că intangibilitatea sferei private face parte şi ea, alături de libertatea presei, din statul de drept. Când Protecţia Constituţiei şi Procuratura intervin într-o asemenea manieră, în forţă, împotriva jurnaliştilor, avem de-a face cu un atac masiv tocmai împotriva libertăţii presei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ