Victor Ponta la bilanțul DGAF: Concentrați-vă pe marea evaziune fiscală

| 17 dec, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că în România corupția și evaziunea fiscală trebuie considerate pericole și combaterea acestora - prioritate absolută.

"Vreau să vă adresez felicitări pentru primul an de viață instituțională și să vă urez mult succes în continuare. (...) Este o necesitate ca instituția să se întărească, să fie mai eficientă, să aibă un rol clar în peisajul instituțional al României, pentru că, într-adevăr, lumea se schimbă și România trebuie să se schimbe. Așa cum combaterea corupției este deja un efort internațional, în egală măsură combaterea evaziunii fiscale trebuie să fie o prioritate absolută. (...) Cred într-adevăr că în România corupția și evaziunea fiscală trebuie considerate pericole și combaterea lor, priorități absolute, iar ideea construirii Direcției Antifraudă a pornit tocmai de la înțelegerea acestui fenomen", a declarat premierul prezent la bilanțul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF).

Citește și: Șeful Fiscului: Putem DETERMINA grupurile de presă și celelalte companii protejate să-și achite datoriile

Ponta a susținut că eficiența acțiunii DGAF este dovedită și de încasările suplimentare la buget, cifrate la două miliarde de euro.

"Cineva îmi spunea: dacă chiar ai curajul și dacă chiar reușești să faci o structură, îți promit că în primul an de funcționare o să vezi că la buget o să ai un miliard de euro în plus. N-am crezut chestia asta. Am spus: da, da, am mai auzit. Toți politicienii când sunt întrebați de unde aduc bani mai mulți spun: din combaterea evaziunii fiscale și bineînțeles, până acum, până la dumneavoastră, totul a rămas o simplă promisiune. Conform datelor puse la dispoziție de ANAF și mai departe de Ministerul de Finanțe, cred că am avut încasări suplimentare de vreo două miliarde de euro anul acesta. Asta înseamnă că o construcție sănătoasă și bine gândită poate să aducă resurse într-adevăr importante pentru buget", a afirmat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 2014
Felix
PSD-ul cancerul Romanei
Potancul asta face pe prostul!!! Sau ne ia pe noi de prosti!! Auitat cand cand urla in gura mare sa fie lasat in pace nastase??? voiculescu...patriciu..vantu...Aparandule ,,onoarea" si averile furate??
Shit!!!! langa voiculescu potaie!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ