VICTOR PONTA: Luni, 15 decembrie, voi prezenta un nou Guvern

| 08 dec, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, pe 15 decembrie, va cere Parlamentului votul pentru noua structură a Guvernului.

"Am discutat cu colegii din PSD, i-am informat despre discuțiile cu colegii de guvernare, aceste discuții vor finalizate în cele ce urmează. Luni, pe 15 decembrie, voi propune Parlamentului noua structură a Guvernului. Pot să fac luni dimineață propunerea finală de restructurare, iar luni voi cere votul pentru noua structură.(...) Este finalizarea proiectului de buget, maine finalizăm negocierile cu FMI și Banca Mondiala. Aceste discuții le avem azi și mâine, iar vineri bugetul pleacă către Parlament. Calendarul pe care îl propunem pentru votul final este 21 decembrie, când Parlamentul se întrunește pentru depunerea jurământului președintelui", a anunțat Victor Ponta, după ședința de la sediul PSD.

În noua structură a Guvernului, 6 ministere vor fi ale partenerilor, UNPR, PC şi PLR, potrivit declaraţiilor făcute de premier.

Premierul a precizat că bugetul pe 2015 nu prevede majorarea taxelor şi, totodată, în buget se menţin toate măsurile de creştere economică adoptate, printre care şi reducerea CAS. De asemenea, acesta a mai menţionat că taxa pentru construcţiile speciale (n.r. - taxa pe stâlp) va scădea de 1,5% la 1%.

Un vot final pe buget urmează să fie dat pe 21 decembrie, zi în care parlamentul trebuie să se reunească pentru depunerea jurământului de către noul preşedinte Klaus Iohannis. "E un moment în care toţi parlamentarii trebuie să cunoască prevederile bugetului şi să putem gândi la adoptarea unor măsuri pe termen mediu şi lung, care să asigure predictibilitate. Vreau să dovedim capacitatea României de a fi din punct de vedere fiscal stabilă pe o perioadă care să funcţioneze pe un singur ciclu electoral", a mai spus Ponta.

Totodată, premierul a mai anunţat că a cerut excluderea din PSD a preşedintelui CJ Buzău, Cristinel Bîgiu. "Am anunţat foarte clar că toleranţa noastră faţă de fapte de corupţie trebuie să fie zero", a mai menţionat Ponta. "În 2015 trebuie să schimbăm sistemul electoral din 2016. Toate aceste lucruri pot fi făcute în dialog între majoritate şi minoritate. Marile proiecte trebuie însuşite de toată lumea ca să existe credibilitate şi predictibilitate", a precizat şeful Executivului. "Cu domnul preşedinte Iohannis voi discuta ori de câte ori va fi nevoie", a mai spus Ponta.

Controversele dintre Victor Ponta şi FMI iau amploare. Liderii politici îşi aruncă vorbe dure: Ruşine

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ