Victor Ponta mai dă o şansă celor care nu au luat Bacalaureatul

| 19 sep, 2014

Victor Ponta a declarat vineri că absolvenţii de liceu care nu au promovat bacalaureatul trebuie să mai aibă o şansă, pentru că nu pot fi aduşi la marginea societăţii.

"Dacă e cazul, da', a răspuns Ponta la Adevărul live, întrebat dacă este de acord cu o a treia sesiune de bacalaureat.

"Eu cred că sunt vreo 250.000 de tineri care nu au luat bacalaureatul şi care nu se pot angaja nicăieri în acest moment. Ideea să spun 'Cei 250.000 - cum spun cei de dreapta - sunt nişte loaze, nu ne interesează, să moară', eu nu pot să-mi asum acest lucru. Vreau să le dau încă o şansă şi încă o şansă: 'Hai, învăţaţi, încercaţi, hai să încercăm să vă integrăm în societate'. (...) Acest gen de capitalism sălbatic era tipic secolului XIX, început de secol XX. Când îl aud la oamenii politici din România anului 2014, mi se pare inconştienţă. (...) Da, sunt pentru orice fel de măsură în care educaţia să fie inclusivă. Cred că şcoala trebuie să fie pentru toţi, evident încurajând şi premiind elitele', a argumentat premierul Ponta.

Şeful Executivului a precizat că acceptă şi ideea introducerii clasei zero.

"Până la urmă, da. În 2012 a fost o mare provocare, am reuşit să trecem peste ea şi acum infrastructura s-a adaptat la acest lucru. Cred că s-au obişnuit şi părinţii cu ideea. (...) Toate studiile internaţionale arată că evoluţia societăţii duce spre un sistem de educaţie ceva mai timpuriu şi, chiar dacă acum şi eu mă gândesc 'l-aş ţine acasă cât mai mult', realitatea este că un sistem de educaţie de la 5 ani şi jumătate - 6 ani este adecvat noii societăţi', a arătat Ponta.

În ceea ce priveşte admiterea la facultate, acesta a arătat că va lăsa sistemul de autonomie universitară să decidă.

"Ei îşi decid, fie cu examen, fie test. Până la urmă, este şi o competiţie între universităţi, şi intervenţia statului în această competiţie nu cred că va creşte calitatea. (...) Trebuie găsită o cale de mijloc', a spus premierul, argumentând că nu trebuie să existe presiune pe copii, pentru ca aceştia să poată veni la şcoală din plăcere, nu de nevoie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ