Victor Ponta: MApN va avea o alocare suplimentară de 700 de milioane de lei

| 03 mai, 2014

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că suma de 700 de milioane de lei care va fi alocată Ministerului Apărării Naţionale (MApN) va merge către întreţinerea echipamentelor militare şi către completarea stocurilor necesare.

Victor Ponta a menţionat că unul dintre beneficiari va fi şi Uzina Mecanică Sadu, care se află într-o situaţie financiară precară.

"Avem decizie deja adoptată şi evident că România este în avanpostul NATO şi al Uniunii Europene aici la graniţa cu Ucraina, la graniţa cu acest conflict care, iată, din păcate nu se soluţionează, ci, dimpotrivă, se agravează. Am decis şi Ministerul Apărării Naţionale va avea o alocare suplimentară de 700 de milioane de lei în acest an, în felul acesta ne ducem aproape de ţinta de 2% din PIB alocare pentru cheltuieli militare. Ceea ce este important este faptul că dincolo de exerciţiile pe care le-am avut cu partenerii noştri transatlantici, au fost militari americani, vin avioane de luptă canadiene, investim în retehnologizare, în întreţinerea echipamentelor, iar practic toţi aceşti bani sunt pentru modernizare şi întreţinere în fabrici româneşti. Practic, aceşti bani nu pleacă din ţară, rămân aici, unul din beneficiari este şi uzina de la Sadu", a spus premierul.

În acelaşi context, el a arătat că România este pregătită să apere Republica Moldova şi să fie solidară cu Ucraina.

'Vreau să arătăm foarte clar că România este pregătită să-şi asume toate responsabilităţile care îi revin în calitate de membru NATO şi al UE, să apărăm Moldova, să avem o poziţie foarte clară alături de partenerii noştri europeni şi transatlantici de solidaritate cu Ucraina, de sprijin pentru integritatea şi inviolabilitatea teritorială a Ucrainei şi pentru a arăta o poziţie foarte clară şi decisă în acest sens. Această sumă de bani merge către întreţinerea echipamentelor militare şi pentru completarea stocurilor necesare de toate tipurile. Important e că legat de apelul corect şi legitim făcut de Administraţia americană România a răspuns deja pozitiv şi această decizie este deja luată şi este în implementare', a mai spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ