Victor Ponta: Ne dorim în 2015 finalizarea sistemului de vot pentru românii din afara graniţelor

| 12 dec, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că Guvernul îşi doreşte să finalizeze anul viitor sistemul de vot pentru românii din afara graniţelor ţării.

"În 2015 ne dorim să finalizăm sistemul de vot pentru românii din afara graniţelor ţării, fie că este vorba de vot electronic sau vot prin corespondenţă, în aşa fel încât să asigurăm în viitor participarea fără probleme logistice a tuturor românilor care doresc să participe la procesul electoral', a afirmat Ponta vineri la Parlament, la finalul reuniunii coaliţiei de guvernare.

El a precizat că pentru revizuirea Constituţiei şi repornirea activităţii Comisiei speciale pentru elaborarea legii electorale este necesar dialogul în Parlament.

Citeşte şi: Luni se va DECIDE soarta guvernului Ponta 4. Când se va stabili componenţa cabinetului

"În Parlament va fi nevoie de găsirea unui dialog cu reprezentanţii Opoziţiei astfel încât aceste reforme să fie predictibile pe termen lung. (...) Vom susţine acel proiect depus iniţial de USL, care doar din motive procedurale a fost respins de Curtea Constituţională, pentru că nu era mai mult de un an înainte de alegerile parlamentare. Ne dorim pentru Camera Deputaţilor un număr de cel mult 300 de parlamentari şi pentru Senat - reprezentanţi, un număr egal pentru fiecare judeţ, un sistem de vot mixt, cunoscut ca sistemul de vot german, în care jumătate de parlamentari să fie aleşi în colegii şi jumătate pe lista naţională', a adăugat Ponta.

Premierul a mai menţionat că printre proiectele coaliţiei de guvernare se află şi o nouă lege de finanţare a partidelor politice, care să prevadă 'nu doar măsuri de transparentizare, ci şi alocarea clară pentru fiecare partid politic a resurselor bugetare şi controlul acestora, cu sancţiuni pentru nerespectarea lor'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 dec, 2014
Gian J. Morici
C’est une honte ! Cet article sera bientôt traduit en français
http://www.lavalledeitempli.net/2014/12/12/romania-tentato-golpe-mese-novembre/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ