VICTOR PONTA: Nu mă tem de ruperea partidului. Am oferit retragerea mea

| 27 noi, 2014

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi seara, dupa sedinta conducerii partidului, ca nu se teme de o eventuala scindare a formatiunii politice.

"La un vot de 80 la doi (pentru excluderea lui Geoana, Vanghelie si Sova - n. red.), nu ma tem, mai ales ca am oferit si retragerea mea (...) Toata echipa de conducere isi incheie mandatul, dar nu pentru ca am pierdut la prezidentiale, ci pentru ca ciclurile electorale inseamna cele patru alegeri. Daca faceam acum repede un Congres, eu nu candidam, nu cred ca sunt pregatit pentru asa ceva", a sustinut Victor Ponta in conferinta de presa de la sediul PSD.

Victor Ponta a mentionat ca se fereste de termenul de excludere, in cazul lui Mircea Geoana, Marian Vanghelie siDan Sova, preferand sintagma "separare de drumuri".

"Evit termenul de excludere, a fost o separare de drumuri. Nu o sa-i raspund nimic dlui Vanghelie, cred ca avem conceptii si drumuri diferite", a spus premierul referindu-se la declaratiile lui Marian Vanghelie de la sedinta Comitetului Executiv National (CExN).

In ceea ce-l priveste pe Dan Sova, premierul a spus ca acesta "a fost acuzat de prea mult entuziasm, sunt convins ca va ramane alaturi de noi cel putin in grupul senatorial".

Victor Ponta a afirmat ca "reforma nuse va limita la inlocuirea a doi-trei oameni", pentru ca "trebuie o schimbare mai importanta decat o schimbare de oameni, de o recastigare a unei credibilitati care se va face in timp".

Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova au fost exclusi din partid, joi, in urma unei sedinte maraton.

Dupa pierderea alegerilor prezidentiale, mai multi lideri ai PSD au sustinut ca este nevoie de asumarea responsabilitatii si producerea unor schimbari. Unii au cerut iesirea de la guvernare, altii schimbarea lui Liviu Dragnea, presedintele executiv.

Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a cerut tuturor sa se abtina de la declarati si, dupa cateva zile de concediu petrecute in afara tarii, a propus ramanerea la guvernare si organizarea unui congres abia la primavara, cand lucrurile se vor mai fi linistit.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ