Victor Ponta, o nouă lecţie de economy: 3,7% creștere economică în semestrul I nu e un lucru rău

| 14 aug, 14:31

Premierul Victor Ponta apreciază că o creștere economică de 3,7% înregistrată de România în semestrul I din 2015, conform datelor Eurostat, nu e un lucru rău și plasează țara noastră pe locul II în Uniunea Europeană, după Cehia.

"3,7% creștere economică în semestrul I din 2015 (locul 2 în UE după Cehia și puțin peste Polonia) zic că nu e rău! (chiar dacă o să-mi ceară demisia Dna. Alina Gorghiu, că ea sigur făcea cel puțin 10%", a scris premierul pe Facebook, raportându-se la datele Eurostat.

Cehia (4,4%), România (3,7%) și Polonia (3,6%) au avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul doi din 2015 comparativ cu perioada similară din 2014, a anunțat, vineri, Eurostat.

Citeşte şi:  Economia României a crescut cu 3,8% în primul semestru

În trimestrul doi din 2015 comparativ cu precedentele trei luni, România a înregistrat o creștere de 0,1%.

Singurul declin în UE a fost raportat în Finlanda (minus 1%). Nu au transmis datele privind evoluția economiei Danemarca, Irlanda, Croația, Luxemburg, Malta și Slovenia.

În perioada aprilie — iunie 2015, Produsul Intern Brut a crescut cu 1,6% în UE și cu 1,2% în zona euro, față de trimestrul doi din 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 aug, 15:03
Palada Pufosul
in conditiile in care a fost plecat 2 luni,crestere de 3%
daca nu ar fi fost deloc,cresterea era de....?
sa calculeze Dan Sultanescu si Bogdan Teodorescu
progres Romania

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ