Victor Ponta: Programul Prima Maşină va începe pe 1 noiembrie

| 07 oct, 2014

Actul normativ privind Programul Prima Maşină va fi adoptat în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare, dacă nu vor exista observaţii de fond, urmând să se aplice de la 1 noiembrie, a anunţat marţi premierul Victor Ponta.

"Astăzi avem în prima lectură şi adoptăm săptămâna viitoare, dacă toate reacţiile sunt pozitive, programul pe care l-am lansat luni împreună cu domnul ministru Niţă, Programul Prima Maşină, care atinge trei obiective importante. Sprijinim tinerii care vor să-şi cumpere un autoturism, sprijinim achiziţia de autoturisme nepoluante - pentru că numai autoturismele noi intră în acest program, implicit cu cele mai înalte standarde de protecţia mediului - şi, trei, încurajăm atât cât ne dă voie legislaţia europeană, încurajăm producţia internă', a declarat premierul în şedinţa de guvern, conform Agerpres.

Ponta a subliniat că România are producători interni extrem de importanţi - Dacia, Ford - de la care îşi doreşte să ofere în continuare locuri de muncă pentru cei din uzinele producătoare, precum şi din industria orizontală.

"Dacă nu vor fi observaţii de fond, săptămâna viitoare adoptăm ordonanţa şi intră în vigoare de la 1 noiembrie. Sper ca anul acesta măcar câteva mii de maşini să fie achiziţionate prin acest program', a mai declarat premierul.

Statul român va garanta jumătate din valoarea unui credit de maximum 50.000 de lei, plus TVA, pe care îl vor putea accesa persoanele fizice pentru achiziţia unei maşini noi, începând cu 1 noiembrie, a declarat, luni, ministrul Economiei, Constantin Niţă.

Pentru un astfel de credit, rata medie ar fi de 150 de euro pe lună, arată calculele iniţiatorilor. Vor avea prioritate în obţinerea creditului tinerii cu vârsta între 18 şi 35 de ani, dar şi cei peste aceasta vârstă pot beneficia de acest program.

'Durata maximă a creditului va fi de 84 de luni iar maşina nouă poate fi atât din producţia internă, cât şi din import', a explicat Niţă.

Potrivit acestuia, va fi încurajată achiziţia de maşini cât mai puţin poluante.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ