Victor Ponta: Proiectul legii privind retenția datelor personale este o soluție bună

| 06 mai, 17:14

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că proiectul legii privind retenția datelor personale este o soluție bună care respectă decizia Curții Constituționale și pune instrumente la dispoziția instituțiilor statului care au nevoie de ele pentru combaterea terorismului.

"Întâlnirea de la Cotroceni a fost o întâlnire foarte bună, pentru că era un subiect complicat, cel referitor la legea privind retenția datelor personale. Cred că formula pe care a propus-o președintele e o formulă foarte bună, anume cu toți liderii partidelor parlamentare care au semnat ca și inițiatori această lege, e o formulă antipopulism, pentru că, dacă țineți minte, PNL a votat legea și după aia tot ei au contestat-o la Curtea Constituțională, că i-au certat niște ONG—uri sau câțiva din presă", a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că proiectul i se pare "e o soluție bună", care a fost lucrată de echipa de specialiști de la Cotroceni și cu toate instituțiile implicate.

"Pe de o parte, respectăm decizia CCR, pe de altă parte, punem instrumente la dispoziție instituțiilor statului care au nevoie pentru combaterea terorismului, pentru diverse situații prevăzute de lege. Sunt absolut convins că echipa care a lucrat la Cotroceni a ținut cont de absolut toate opiniile", a precizat premierul.

Liderii partidelor politice au semnat, miercuri, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, o inițiativă legislativă parlamentară de modificare și completare a Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, a anunțat Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, inițiativa nu vizează legea securității cibernetice și nici Legea 82/2012 privind reținerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de rețele publice de comunicații electronice și de furnizorii de servicii de comunicație electronice destinate publicului, care a fost declarată neconstituțională.

"Proiectul convenit urmărește să ofere garanții suplimentare pentru protejarea datelor personale și a dreptului la viața privată și să aducă o serie de clarificări pentru a elimina riscurile de abuz. Astfel, accesarea datelor cu caracter personal poate fi realizată doar într-un cadru precis delimitat de către instanța de judecată sau numai cu autorizarea prealabilă a judecătorului. Acest principiu a fost cerut și de reprezentanți ai societății civile și împărtășit de toți actorii implicați", se arată în comunicatul Președinției.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ