Victor Ponta propune un proiect de AMNISTIE pentru pensionarii cercetaţi în cazul dosarelor de pensie ilegale

| 31 iul, 2014

Victor Ponta i-a cerut joi ministrului Muncii, Rovana Plumb, să lucreze la un proiect de lege prin care să fie amnistiaţi pensionarii cercetaţi pentru nereguli în întocmirea dosarelor de pensie.

'Doamna ministru Plumb, vreau până la următoarea şedinţă de Guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniţi cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluţie de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie să dea acum nişte bani înapoi. Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut. Sunt chemaţi acum să-şi vândă casele (...). Cred că aşa cum am putut să facem pentru funcţionari publici sau pentru alte categorii, cred că avem obligaţia să facem pentru pensionari. Faptul că au trebuit să se întâmple nişte nenorociri... oameni care au fost citaţi pe la diverse instituţii, este un lucru regretabil şi vreau să veniţi cu un proiect de lege, eu îl voi susţine în Parlament şi sper că tot Parlamentul să înţeleagă că e vorba de un efort mic şi de un ajutor pentru cineva care, sigur, probabil a greşit, dar nu cred că a făcut-o ca să se îmbogăţească', a afirmat premierul la începutul şedinţei de guvern.

Cinci pensionari s-au sinucis în ultima perioadă după ce au fost chemaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul pensiilor ilegale.

DNA a declanşat o anchetă amplă privind modul în care au fost întocmite unele dosare de pensii pentru handicap, de pensii pe caz de boală şi de ajutoare sociale.

Citeşte şi: PONTA: Atât timp cât voi fi premier nicio pensie legală nu va fi diminuată nici măcar cu un leu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ