Victor Ponta se întâlneşte cu reprezentanţii FMI

| 09 dec, 2014

Premierul Victor Ponta, ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, şi ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, se vor întâlni marţi la ora 10,00 la sediul Guvernului cu misiunea comună a Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, potrivit unor surse guvernamentale.

În 4 decembrie, ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, arăta că negociază un deficit bugetar de 1,4% din PIB pentru 2015, iar două componente - alocările suplimentare pentru armată şi cofinanţarea fondurilor europene sunt negociate separat.

Vâlcov a precizat, la momentul respectiv, că se negociază o alocare suplimentară de 0,2-0,3% din PIB pentru armată şi sume pentru cofinanţarea fondurilor europene, unde 'se pare că solicitarea va fi acceptată'.

După primele zece luni din acest an, execuţia bugetară s-a încheiat cu un excedent de 0,29% din PIB faţă de un deficit de 1,18% din PIB aferent aceleiaşi perioade a anului precedent.

Citeşte şi: Controversele dintre Victor Ponta şi FMI iau amploare. Liderii politici îşi aruncă vorbe dure: Ruşine


Pentru 2014, autorităţile române şi Fondul Monetar Internaţional au convenit un deficit bugetar de 2,2% din PIB atât pe metodologia cash, cât şi pe metodologia ESA a Uniunii Europene.

O misiune comună de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) se află la Bucureşti în perioada 2-10 decembrie pentru a discuta cu autorităţile române proiectul legii bugetului pentru anul 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ