Victor Ponta: Singurele proiecte pentru care n-am fost criticat de opoziţie sunt cele din Moldova

| 10 oct, 2014

Victor Ponta a declarat vineri, la Publika TV, că singurele proiecte pentru care nu a fost criticat de opoziţia din ţară sunt cele de investiţii în Republica Moldova.

"Vreau să vă spun un lucru bun. Eu ca prim-ministru nu doar la Bucureşti, bănuiesc că peste tot, sunt criticat orice ce fac, întotdeauna. Dacă o iau la dreapta, unii zic că la stânga, dacă o iau în faţă, de ce nu merg în spate. Singurele proiecte pentru care n-am fost criticat - şi mă bucur de acest lucru - de opoziţie, de presa din România, au fost proiectele de investiţii în Republica Moldova, ceea ce e o excepţie. (...) Azi, când sunt la Chişinău, cu microbuze, cu autobuze, cu celelalte, adversarii politicii cu care, normal, avem o bătălie de zi cu zi, niciunul dintre ei nu a ieşit să mă critice (...) ceea ce înseamnă că societate românească, în majoritatea sa, este deschisă ideii că e ca-ntr-o familie: cel care are mai mult trebuie să-l ajute pe cel care are mai puţin', a spus premierul, transmite Agerpres.

Citeşte şi: Iurie Leancă: Guvernul Ponta a alocat 40 de milioane de euro pentru proiectele din Moldova

Victor Ponta adăugat că ţara noastră sprijină şi va sprijini Moldova în proiecte de infrastructură privind independenţa energetică, inclusiv prin prelungirea gazoductului până la Chişinău, proiect pentru care există finanţare şi un studiu de fezabilitate, dar şi prin investiţii privind energia electrică.

'Răspunsul meu cinstit şi corect pentru cetăţenii Republicii Moldova este da!, România poate să sprijine Moldova în caz că cineva, nu spun cine, taie gazul sau energia electrică, dar acest ajutor în mod efectiv acum putem să-l facem acum la un anumit nivel. Investim în continuare şi în 3-4-5 ani vom putea să acoperim sută la sută această necesitate', a punctat Victor Ponta.


Pe de altă parte, premierul a menţionat că este bine ca Republica Moldova să aibă două surse pentru gazele naturale, atât la est cât şi la vest, pentru a putea alege în cazul apariţiei unor probleme precum creşterea preţurilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ