Victor Ponta: Sper ca până la finele lunii iunie să avem pachetul de legi privind achizițiile publice

| 21 apr, 11:54

Victor Ponta a declarat, marți, că unele proiecte pe fonduri europene, în special cele pe infrastructură, continuă să fie blocate din pricina contestațiilor care apar în urma licitațiilor și și-a exprimat speranța că un pachet de legi eficiente privind achizițiile publice va fi adoptat până la sfârșitul lunii iunie.

"Unde rămân în continuare probleme și mari provocări pentru viitor pe zona fondurilor europene și în ansamblu... În primul rând, vechea tragedie a achizițiilor publice. E unul dintre lucrurile pe care nu am reușit să le rezolvăm din motive complexe, interese, reticența Comisiei Europene, ori de câte ori am vrut să facem ceva, inclusiv decizii pe care nu am cum să le calific", a declarat premierul la forumul "Fonduri Europene 2015-2020: Noile linii de finanțare, noi oportunități pentru România", organizat la Palatul Parlamentului.

Ponta a adăugat că, atunci când Guvernul a decis prin ordonanță de urgență ca aceia care contestă licitații și pierd să rămână fără garanția depusă, Curtea Constituțională a decis că prevederea este neconstituțională.

Citeşte şi:  Victor Ponta DEZVĂLUIE doi ofițeri acoperiți din presă


"Și că este constituțional să contești, să pierzi și să-ți iei banii înapoi, lucru pe care nu am cum să-l comentez. Dacă puteți dumneavoastră să-l înțelegeți, eu nu am înțeles de ce nu pierzi banii (de garanție — n.r.) dacă ai contestat în mod greșit. Deci, problema achizițiilor publice. Sper ca domnul fost ministru al Fondurilor Europene, actual ministru al Finanțelor, să nu uite că și-a asumat în fața Guvernului că în luna iunie avem pachetul de legi... Acum, sigur, l-a transferat la domnul Nica, dar împreună sunt responsabili în fața mea și a Guvernului ca la sfârșitul lunii iunie să avem pachetul de legi pentru implementarea directivelor europene, astfel încât să avem un sistem de achiziții publice mai transparent, mai eficient și, în primul rând, mai rapid ", a mai declarat premierul.

Ponta a reaminitit faptul că un alt obstacol în calea realizării mai rapide a proiectelor europene îl reprezintă numărul mare de reclamații depuse de persoane sau entități din România la Comisia Europeană, lucru care ne transformă ca țară în "cei mai mari reclamagii la Bruxelles", soluția ținând "de mentalitatea noastră generală".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ