Victor Ponta: TVA se va reduce înainte de 1 ianuarie 2016

| 30 mar, 13:51

Victor Ponta a anunţat luni că reducerea TVA, prevăzută în noul Cod fiscal să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016, ar putea fi adoptată mai repede.

Victor Ponta a făcut anunţul la sfârşitul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

"I-am anunțat (n.r. pe membrii BPN ai PSD) asupra rezultatelor bugetare pe primul semestru, care ne permit ca una din măsurile prevăzute în Codul fiscal să intre în vigoare la 1 ianuarie să poată fi adoptată mai repede și mă refer la reducerea TVA. Vom avea toate cifrele săptămâna viitoare și împreună cu noul ministru, dl Teodorovici, vom prezenta Guvernului și coaliției soluțiile pe care la putem adopta referitoare la reducerea TVA", a spus premierul la finalul reuniunii BPN al PSD.

Citeşte şi: Care sunt cele mai importante schimbări propuse în forma finală a Codului Fiscal

El a adăugat că a mai discutat cu colegii din conducerea PSD despre cel mai important proiect pe care guvernul l-a finalizat — Codul fiscal și de procedură fiscală. "Au ajuns la Senat și am discutat cu colegii din conducerea Senatului faptul că va intra în discuția comisiilor și la plen. Probabil până la sfârșitul lunii aprilie va fi adoptat de Senat, astfel încât în mai și iunie să poată fi dezbătut și aprobat de Camera Deputaților", a arătat Ponta.

Premierul a reamintit că în cea de-a doua parte a anului principalul proiect la care Guvernul va lucra, și apoi Parlamentul, se referă la regândirea legii salarizării, în așa fel încât să poată exista un sistem public mult mai performant decât cel actual.

Citeşte şi: Noutăţile Codului Fiscal: TVA scade anul viitor, CAS din 2018, iar cota unică din 2019

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ