VICTOR PONTA: Veştile de la FMI arată că România merge mai bine decât se preconiza

| 06 oct, 21:03

Premierul Victor Ponta a salutat marţi estimările FMI referitoare la avansul Produsului Intern Brut al României pentru acest an şi anul viitor.

"Veşti de la FMI - România merge mai bine decât se preconiza!", a scris Ponta pe Facebook, adăugând că se aşteaptă ca pentru aceste rezultate liderii Opoziţiei să îi ceară din nou demisia.

Fondul Monetar Internaţional a revizuit, în creştere, estimările referitoare la avansul Produsului Intern Brut al României pentru acest an şi anul viitor, până la 3,4%, respectiv 3,9%, potrivit celui mai nou raport World Economic Outlook publicat, marţi, de instituţia financiară internaţională. 

"Sper ca acum să se termine cu discursul mincinos şi populist al PNL/PDL. Lăsaţi-ne pe noi să ne ocupăm de economie şi finanţe, voi vă vedeţi de scandal!", a mai postat premierul pe reţeaua de socializare, făcând trimitere la Raportul asupra Stabilităţii Financiare a României. 

Documentul citat arată că "stocul de datorie externă a României a continuat să se diminueze în perioada decembrie 2013 - iunie 2015 şi a atins un nivel de 91 miliarde euro. 

"În structură, datoria externă a sectorului public şi a autorităţilor monetare s-a diminuat cu 7%, ca urmare a plăţii unei părţi importante a împrumutului către FMI, conform acordului de finanţare a României cu organismele internaţionale", mai precizează Raportul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ