Victor Ponta: Voi discuta cu ministrul Educaţiei despre predarea limbii române la clasele maghiare

| 11 sep, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Cozmeni, în judeţul Harghita, că va discuta cu ministrul Educaţiei pentru îmbunătăţirea sistemului de predare a limbii române la secţia maghiară, astfel încât limba oficială a statului să poată fi însuşită mai uşor de copii.

'Cred că cel mai important lucru e să reuşim să îi facem pe copii să înveţe, să înveţe în limba maternă, limba maghiară, să înveţe şi limba română, să înveţe şi engleza pentru că suntem cetăţeni ai României, dar şi cetăţeni ai Europei (...) Am discutat deja şi voi mai discuta cu ministrul Educaţiei şi, cred, este spre binele dezvoltării sistemului de educaţie din această zonă să avem un sistem îmbunătăţit de predare', a declarat Victor Ponta. 

Premierul a fost prezent la Cozmeni împreună cu vicepremierii Liviu Dragnea şi Kelemen Hunor, pentru a preda 7 microbuze şcolare repartizate unor unităţi şcolare din judeţele Harghita şi Covasna, precum şi pentru a preda o serie de contracte de finanţare pentru o serie de proiecte de infrastructură ce vor fi realizate prin Programul Operaţional Regional. 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba i-a oferit premierului un manual de predare a limbii române, elaborat de un cadru didactic din zonă special pentru copiii maghiari din clasele primare, solicitându-i sprijinul pentru a putea fi utilizat în şcoli. 

'Suntem conştienţi de lipsurile în ce priveşte cunoaşterea limbii române în rândul elevilor maghiari. Acest lucru a fost interpretat negativ, dar este în cea mai mare parte rezultatul unei metodologii de predare neadecvate. La iniţiativa unor pedagogi a fost elaborat un manual de predare a limbii române (...) şi vă solicităm ajutorul pentru a se putea învăţa din acest manual (...) Să ştiţi că autorul este un pedagog de naţionalitate română care a înţeles cu ce probleme ne confruntăm', a spus Borboly Csaba.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ