Victor Ponta: Voi solicita Parlamentului audierea noului comisar european

| 09 sep, 2014

Victor Ponta a declarat marţi că va solicita Parlamentului audierea noului comisar european după ce acesta va fi nominalizat de şeful Comisiei Europene.

"Conform tratatelor europene, preşedintele desemnat, dl Juncker, va anunţa mâine şi portofoliile care revin fiecărui comisar european. Imediat după ce mâine dl Juncker precizează comisarul şi portofoliul, voi solicita Parlamentului audierea acestuia. Vreau să explic pentru orice om raţional: nu putea fi vorba de audierea cuiva în Parlamentul României înainte ca dl Juncker să anunţe portofoliul şi persoana, pentru că era absurd, nu ştiam pe cine să audiem. Puteam să-l audiem de exemplu pe dl Cioloş, care nu a mai rămas în comisie şi nu ştim portofoliul. Pentru ce o audiem pe doamna Creţu, pentru pescuit, pentru încălzire globală, pentru ce până nu are portofoliu? Logic, raţional şi legal este faptul că mâine, după ce ştim persoana şi portofoliul, dăm drumul la procedura în Parlament prin care comisiile de specialitate, nu plenul, vor audia candidatul şi îl vor audia ţinând cont de acel portofoliu', a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a spus că ar aprecia dacă din România nu s-ar mai interveni tot timpul la Bruxelles ca ţara noastră să nu primească un anumit portofoliu sau să nu fie acceptată o anumită persoană.

Citeşte şi: CORINA CREŢU COMISAR EUROPEAN. Corina Creţu, pe lista oficială a lui Juncker cu viitorii comisari europeni

'Am înţeles că a fost o glumă cea cu ajutorul umanitar. Înseamnă că toţi fraierii care au dat în România acea glumă nu au înţeles că este o glumă', a susţinut Ponta.

El a mai arătat că în discuţiile pe care le-a avut cu preşedintele CE nu s-a discutat niciodată despre portofoliul de comisar european privind ajutorul umanitar.

'Cred că cei care au fost păcăliţi în România ar trebui data viitoare să fie un pic mai profesionişti şi să verifice sursele', a spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ