Victoria Nuland s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la Cotroceni. Principalele teme dezbătute

| 14 ian, 10:23

Subsecretarul de stat american pentru afaceri europene și euroasiatice, Victoria Nuland, a afirmat miercuri, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că vizita sa la București se datorează șefului statului, arătând că a venit să-l vadă.

"Sunt foarte bucuros că ați decis să veniți în vizită la începutul mandatului meu, nu știu dacă mi se datorează mie, dar sunt foarte bucuros", a spus Iohannis, în debutul întrevederii.

În acest context, Victoria Nuland a răspuns: "Cu siguranță se datorează dumneavoastră. Am venit să vă văd".

Șeful statului a adăugat că sunt "multe lucruri în comun de discutat în cadrul întâlnirii".

La discuția dintre cei doi oficiali, care a durat aproximativ 30 de minute, au participat și consilierii prezidențiali George Scutaru și Dan Mihalache, consilierul personal al președintelui Mihai-Răzvan Ungureanu, și purtătorul de cuvânt al președintelui, Tatiana Niculescu Bran.

Administrația Prezidențială anunța înainte de întâlnire că în centrul discuțiilor se vor afla consolidarea parteneriatului strategic între România și Statele Unite ale Americii și dezvoltarea dimensiunii economice prevăzute în parteneriat. De asemenea, se preciza că vizita prilejuiește și un schimb de evaluări privind securitatea din regiune și din Europa.

"În această dimineață, președintele României, domnul Klaus Iohannis, și asistentul secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene și eurasiatice, doamna Victoria Nuland, au avut o întrevedere la Palatul Cotroceni. În centrul discuțiilor s-a aflat dorința României de a întări Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborării nu doar în domeniul militar, ci și economic", arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, președintele Iohannis a salutat interesul companiilor americane în acest sector și a încurajat creșterea prezenței lor pe piața românească. În acest sens, el a subliniat nevoia de stabilitate legislativă, predictibilitate și transparență în mediul de afaceri.

Administrația Prezidențială precizează că cei doi interlocutori au evidențiat progresele substanțiale obținute de România în domeniul reformei justiției și combaterii corupției.

De asemenea, s-a făcut o trecere în revistă a situației politice din regiune.

"Președintele a reafirmat angajamentele ferme ale României ca stat membru NATO, exprimând hotărârea de a se aloca resursele necesare pentru un răspuns adecvat la evoluțiile de securitate preocupante din regiunea noastră și din Europa", se mai arată în comunicat.

Adriana Săftoiu îl pune la punct pe Klaus Iohannis: Este o metodă ieftină

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 ian, 08:23
Adam Gheorghe
Oferte de lucru pentru toti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
14 ian, 12:33
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d
14 ian, 11:27
Teodor
LOCURI DE MUNCA SIGURE SI LA INDEMANA ORICUI!Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim detalii dupa ce trimiteti textul „INFO” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ