Videanu, reuscitat de Iohannis?

| 24 noi, 2014

Cea mai mare realizare a lui Adriean Videanu în funcția de Primar General al Capitalei a fost reprezentată de montarea celebrelor borduri cu prețuri atât de mari, încă după nota de plată puteai crede că sunt din marmură.

După victoria lui Klaus Iohannis și după ce dreapta a câștigat alegerile prezidențiale în Capitală, în interiorul noului PNL s-ar fi făcut deja jocurile în legătură cu cine va candida pentru Primăria Generală în 2016. Însă, departe de a merge pe mâna unui lider tânăr și cât de cât nou, se pare că balanța înclină înspre un politician cu ștate vechi în politica românească.

Conform unor informații apărute recent pe surse, democrat-liberalul Adriean Videanu și-a anunțat deja intenția de a intra în cursa electorală din 2016 pentru fotoliul de Primar General. În plus, se pare că până la acest moment liberalii nu au venit încă cu o contraofertă la propunerea lui Videanu, fapt ce ar deschide calea unei candidaturi din partea fostului Primar General.

„Videanu deja ne-a spus că el candidează pentru Primăria Capitalei. Ne spune asta ori de câte ori ne întâlnim în ședințele de București și ne întreabă: „Voi aveți pe cine să propuneți?”. Noi (n.r.: referindu-se la PNL) încă  nu avem o variantă și din păcate nici nu cred că vom avea prea curând. Atanasiu (n.r. Teodor Atanasiu este în prezent președinte al PNL București) nu prea îl văd să candideze, nu îl cunoaște nimeni în București, nu are nici o șansă. Trebuie urgent să găsim și noi o soluție, altfel Videanu ne încalecă”, ar fi explicat un vicepreședinte al liberalilor.

De altfel, Adriean Videanu a mai ocupat funcția de edil al Capitalei în perioada 2005-2008. În aprilie 2005, el câștigă cu 53% alegerile parțiale pentru Primăria Generală a Capitalei, în urma plecării lui Traian Băsescu la Cotroceni. În calitate de edil șef al Bucureștiului, liderul democrat-liberal nu a făcut aproape nimic în afară de a mai propune din când în când câte un proiect grandios și imposibil de realizat.

În schimb, cea mai mare realizare a lui Adriean Videanu în funcția de Primar General al Capitalei a fost reprezentată de montarea celebrelor borduri cu prețuri atât de mari, încă după nota de plată puteai crede că sunt din marmură. Cât despre casa acestuia de la Snagov, să spunem doar că ea reprezintă unul din cele mai bune exemple ale modului în care liderii PDL au beneficiat de avantajele puterii pe care au deținut-o.

Acum, el vrea să revină în prim-planul politicii românești și, poate mai grav, este că nimeni din PNL  nu pare să i se opună acestuia și să îi sugereze să rămână în continuare în planul secund. Adriean Videanu este unul din cei mai controversați politicieni români de după 1989 și readucerea sa în prim-planul politicii românești reprezintă desigur o greșeală tactică din partea dreptei. Dacă el va ajunge candidatul PNL în alegerile pentru Primăria Generală din 2016, atunci această alegere este cât se poate de ironică în contextul în care acum, după alegerea lui Klaus Iohannis, dreapta încearcă să se prezinte ca fiind ceva complet nou. În schimb, ei nu par capabili decât să defileze decât cu aceleași fețe controversate ca și până acum, fapt ce constituie în final dovada lipsei de caracter și ipocriziei liderilor opoziției față de un electorat care încă își mai pune speranțe în ei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 noi, 2014
cantautor
pana sa se rezolve problema "controversatilor" altora,rezolvati problema penalilor cu acte de la voi,de la PSD
schimbati-va consilierii,incercati sa va schimbati voi
nu mai mergeti in vacanta in Dubai
2016 bate la usa...
25 noi, 2014
oana
te-ai trezit, esti elevul de serviciu? mai schimba placa, esti caraghios!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ